ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   **Yanıç** (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=64483)

su perisi 02-16-2009 04:50 PM

**Yanıç**
 
http://img2.blogcu.com/images/b/a/l/.../yan_c_btt.jpg
MALZEMELER:

1 Kg un
Yarım Kg ıspanak
Yarım kg kıyma
3 Adet orta boy kuru soğan
Tereyağı
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI:

İç malzemesi:

http://img2.blogcu.com/images/b/a/l/...n_c_ic_mlz.jpg

Ispanaklar yıkanıp doğranır, Kıyma bir tavada kavrulur.
Yemeklik doğranmış soğanlar içine konur tuz ve karabiber ilave edilir . Soğanlar kavrulunca içine ıspanaklar ilave edilir. Rengi değişene kadar karıştırılıp ocağın altı kapatılır.

Hamurun yapılışı:


http://img2.blogcu.com/images/b/a/l/.../yan_c_hmr.jpg

Yarım ilodan az fazla kadar un, su ve az tuz ilavesi ile kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. 10 dk. kadar dinlendirilir.
küçük küçük bezeler halinde ayrılır. Normalde büyük açıp tabakla kesme yöntemi de uygulayabilirsiniz ama yerim dar olduğu için ben bu şekilde yaptım. Merdane yardımı ile açtığımız hamurun yarısına iç malzememizden koyup kapatırız.


http://img2.blogcu.com/images/b/a/l/...yan_c_hmr2.jpg

Tereyağını diğer ocakta Hafif eritin. Bir fırça yardımı ile pişen hamurlarımızın üzerine sürüp haifi yağlayacağız. Bu hem yumuşak olması için, hem de lezzet için gerekli.

Bu arada teflon tavayı ocağa koyup ısıtalım . Hamurlarımızı teflon tavada yağsız pişirip (aynı gözleme usulunde olduğu gibi) tabağa aldıktan sonra üzerini tereyağı ile arkalı önlü hafif yağlayacağız.
http://img2.blogcu.com/images/b/a/l/...yan_c_1btt.jpg


Bu işlemden sonra isteğe göre tuz serpiştirebilirsiniz.

Bu arada hamurlar pişerken diğer taraftan yanıçlarımızı hazırlamya devam edelim. Pişme ve yağlama işi bittikten sonra yanına arzuya göre ayran çay ile servis yapabilirsiniz.


Yanıç malzemesinin içi olarak ben otlu peynir de kullandım. Ev halkı bu tadı beğendi sizlere de alternatif tat olsun diye tavsiye ederim.
Afiyet olsun!


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.