Büryan Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Büryan Nasıl YapılırBüryan Tarifi Malzemeler 1,5 kg koyun eti3 su bardağı pirinç 1 adet orta boy soğan 2 adet büyük boy domates 5,5 su bardağı et suyu 1/2 su bardağı sıvı yağ Tuz Büryan yapılışı 8 kişilik Rumeli Yemeği 1 – İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip,yumuşayıncaya kadar haşlayın ![]() 2 – Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın Sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun Kabukları soyulup, küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin![]() Soğana,yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin Sürekli karıştırarak kavurun![]() 3 – Pirinci,orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir cam tepsiye yayın Üzerine haşlanmış eti yerleştirin Sıcak et suyunu ve tuzu ilave edin![]() 4 – Etli pilavı önceden 200 derece ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirin Sıcak olarak servis yapın |
|
|
|