ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Büryan Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=643108)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 01:51 AM

Büryan Nasıl Yapılır
 
Büryan Tarifi



Malzemeler

1,5 kg. koyun eti

3 su bardağı pirinç

1 adet orta boy soğan

2 adet büyük boy domates

5,5 su bardağı et suyu

1/2 su bardağı sıvı yağ

Tuz


Büryan yapılışı 8 kişilik Rumeli Yemeği


1 – İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip,yumuşayıncaya kadar haşlayın.

2 – Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın.Sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kabukları soyulup, küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin.

Soğana,yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin. Sürekli karıştırarak kavurun.

3 – Pirinci,orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir cam tepsiye yayın.Üzerine haşlanmış eti yerleştirin.Sıcak et suyunu ve tuzu ilave edin.

4 – Etli pilavı önceden 200 derece ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirin.Sıcak olarak servis yapın.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.