Limonlu Dilimler Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Dilimler TarifiLimonlu Dilimler nasıl yapılır Limonlu Dilimler yapılışı Limonlu Dilimler Malzemeler: Taban Hamuru: 1,5 su bardağı un Üçte bir su bardağı toz şeker Yarım çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi Yarım su bardağı tereyağı, oda sıcaklığında Dolgu: 4 yumurta 1 + üçte bir su bardağı toz şeker 1 su bardağı limon suyu, taze sıkılmış ve süzülmüş (çok ekşi olur diye çekinirseniz yarısını su ile değiştirip limon kabuğu koyabilirsiniz) Limonlu Dilimler Hazırlanması: Fırını 175C'ye getirin Küçük kare borcama yağlı kağıt yayın Tabanı hazırlayın Geniş bir kabın içinde unu, şekeri, tuzu ve limon kabuğunu karıştırın Yağı küp küp kesip una ekleyin![]() Mikserle veya elinizle iri kum haline gelene kadar karıştırın Karışımı kaba elinizle veya kaşığın arkasıyla bastırarak yayın 16-19 dakika (kenarları hafif kahverengileşene kadar) pişirin![]() Tabanı pişerken dolguyu hazırlayın Tüm karışımı çırpın Taban pişince ve hala sıcakken üzerine dökün 20 dakika daha pişirin (Kalıbı salladığınızda karışım sabit kalana kadar)Kesmeden önce tamamen soğutun Üzerine pudra şekeri veya hindistan cevizi serpin |
|
|
|