Güveçte Kumpir Tarifi |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Güveçte Kumpir TarifiGüveçte Kumpir nasıl yapılır Güveçte Kumpir yapılışı Güveçte Kumpir Malzemeler yarım kg patates 1 yemek kaşığı tereyağ 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri sosis,bezelye(konserve),mısır(konserve),kornişo n,y eşil zeytin Güveçte Kumpir Hazırlanışı: Patetesleri haşlayıp soyun,püre haline getirdikten sonra sıcağı sıcağına tereyağını ve yarım bardak kaşar rendesini ekleyip karıştırınİki adet güveç kabını(15-16cmlik)hafifçe sıvı yağ ile yağlayıp resimdeki gibi püre ile doldurun Ortasını biraz çukur bırakın ki diğer malzemeleri daha sonra ekleyebilelim 200 derecede ısıtılmış fırında 10-15dk pişirinBu arada 4 adet küçük sosisi küp küp doğrayıp 6 yemek kaşığı bezelye ile karıştınFırından güveçleri çıkarıp ortasına bu malzemeyi dökün ve üstüne geri kalan kaşar rendesini yaydırın ve tekrar fırında kaşarlar eriyene kadar(10-15dk) pişirin Kornişon turşusunu küp küp kesin,mısırı ve yeşil zeytini ekleyip karıştırın Fırından çıkardığınız güveçlerin üstüne bu karışımı da ilave edip üstüne mayonez ve ketçap sıkıp servis edin Afiyet olsun alıntı |
|