![]() |
Arnavut Ciğeri Nasıl Pişirilir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arnavut Ciğeri Nasıl PişirilirArnavut ciğeri nasıl yapılır MALZEMELER 2 adet soğan 1 koyun ciğeri-kuzu ciğerinden de yapabilirsiniz ancak ben kokusuna tahammül edemediğim için her zaman koyun ciğerini tercih ederim ![]() Yarım su bardağı un Yarım demet maydanoz 1 yemek kaşığı kırmızıbiber 1 çay bardağı zeytinyağı—dilediğiniz sıvı yağını kullanabilirsiniz ![]() Tuz Arnavut ciğeri Tarifi Ciğeri eğer hazırlanmış olarak almadıysanız ince zarını soyun ve sinirlerini kesin ![]() Temizlediğiniz ciğeri fındık büyüklüğünde minik minik doğruyoruz ![]() Doğradığımız ciğerlerin içine kırmızıbiberi serpiyoruz ve elimizle karıştırıyoruz, ardından yarım saat dinlenmesi için üstünü havlu peçete ile örterek kenara kaldırıyoruz ![]() Dinlenmiş ciğerlerimizin içine unumuzu döküyoruz ve iyice karıştırıyoruz ![]() ![]() Kızartma tenceresinin içine yağımızı koyuyoruz ve yağın kızdığından emin olduktan sonra unlu ciğerlerimizi tavaya atarak 5 dakika karıştırarak kavuruyoruz ![]() 5 dakika kavrulan ciğerlerimizi delikli kepçe yardımıyla yağını süzerek servis tabağına alıyoruz ve tuzunu serpiyoruz ![]() Tenceredeki kızgın yağdan çok az alıp bir cezvenin içine kırmızıbiberle birlikte katıyoruz ve ocağa tekrar koyarak kırmızıbiberli yağı ateşte 1 dakika kadar karıştırıyoruz ve Arnavut ciğerlerimizin üzerine yavaş yavaş gezdiriyoruz ![]() Soğanlarımızı ince ince doğruyoruz ve tuzla ovarak soğanın suyunu çıkarıp süzüyoruz ![]() Maydanozları da yaprak yaprak doğrayıp soğanlarla birlikte servis tabağındaki Arnavut ciğerinin yanına ekliyoruz ![]() |
![]() |
![]() |
|