ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Arnavut Ciğeri Nasıl Pişirilir (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=643042)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:02 AM

Arnavut Ciğeri Nasıl Pişirilir
 
Arnavut ciğeri nasıl yapılır



MALZEMELER

2 adet soğan

1 koyun ciğeri-kuzu ciğerinden de yapabilirsiniz ancak ben kokusuna tahammül edemediğim için her zaman koyun ciğerini tercih ederim.

Yarım su bardağı un

Yarım demet maydanoz

1 yemek kaşığı kırmızıbiber

1 çay bardağı zeytinyağı—dilediğiniz sıvı yağını kullanabilirsiniz.

Tuz


Arnavut ciğeri Tarifi


Ciğeri eğer hazırlanmış olarak almadıysanız ince zarını soyun ve sinirlerini kesin.


Temizlediğiniz ciğeri fındık büyüklüğünde minik minik doğruyoruz.


Doğradığımız ciğerlerin içine kırmızıbiberi serpiyoruz ve elimizle karıştırıyoruz, ardından yarım saat dinlenmesi için üstünü havlu peçete ile örterek kenara kaldırıyoruz.


Dinlenmiş ciğerlerimizin içine unumuzu döküyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Fazla gelen ununu dökmek için unlu ciğerlerimizi bir süzgüye alıp silkeleyerek fazla unlarından arındırıyoruz.


Kızartma tenceresinin içine yağımızı koyuyoruz ve yağın kızdığından emin olduktan sonra unlu ciğerlerimizi tavaya atarak 5 dakika karıştırarak kavuruyoruz.


5 dakika kavrulan ciğerlerimizi delikli kepçe yardımıyla yağını süzerek servis tabağına alıyoruz ve tuzunu serpiyoruz.


Tenceredeki kızgın yağdan çok az alıp bir cezvenin içine kırmızıbiberle birlikte katıyoruz ve ocağa tekrar koyarak kırmızıbiberli yağı ateşte 1 dakika kadar karıştırıyoruz ve Arnavut ciğerlerimizin üzerine yavaş yavaş gezdiriyoruz.


Soğanlarımızı ince ince doğruyoruz ve tuzla ovarak soğanın suyunu çıkarıp süzüyoruz.


Maydanozları da yaprak yaprak doğrayıp soğanlarla birlikte servis tabağındaki Arnavut ciğerinin yanına ekliyoruz.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.