![]() |
Evde Adana Kebap Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evde Adana Kebap YapılışıAdana Kebap Yapılışı Pratik Adana Kebabı tarifi Evde Adana kebabı yapılır mı demeyin, sizler için pratik ev yapımı kebap tarifi hazırladık ![]() ![]() Malzemeler 500 gr yağsız koyun kıyması 100 gr kuyruk yağı 4 adet soğan (çok ince doğranmış) 3 bağ maydanoz (ince kıyılmış) 4 adet küçük domates 4 adet yeşil biber Tuz Karabiber Kırmızıbiber Adana Kebap Hazırlanışı 1-Bir kabın içinde iyice kıyılmış kuyruk yağı ile kıymayı, soğanı, maydanozu ve baharatları yoğurunuz ![]() 2-Bu malzemeden uzun köfteler hazırlayınız ![]() 3-Şişe geçirirken avucunuzun içinde sıkarak parmak izlerinizi çıkarınız ![]() 4-Şişleri, mangalda ( yoksa ızgara da olur) her yanı 3'er dakika olmak üzere 6 dakika pişiriniz ![]() 5-Yanına dilerseniz onları da ızgara yaparak, domates ve biber koyup servis ediniz ![]() 6-Dilerseniz pide, bulamazsanız tereyağında sote edilmiş ekmek dilimlerini yanında servis yapmak çok lezzetli olacaktır ![]() |
![]() |
![]() |
|