![]() |
Evde Adana Kebap Yapılışı
Adana Kebap Yapılışı
Pratik Adana Kebabı tarifi Evde Adana kebabı yapılır mı demeyin, sizler için pratik ev yapımı kebap tarifi hazırladık. Yanında ayran ve salata hazırlamayı unutmayın. Tabi lavaş ekmeğiniz de yanınızda olsun Malzemeler 500 gr yağsız koyun kıyması 100 gr kuyruk yağı 4 adet soğan (çok ince doğranmış) 3 bağ maydanoz (ince kıyılmış) 4 adet küçük domates 4 adet yeşil biber Tuz Karabiber Kırmızıbiber Adana Kebap Hazırlanışı 1-Bir kabın içinde iyice kıyılmış kuyruk yağı ile kıymayı, soğanı, maydanozu ve baharatları yoğurunuz. 2-Bu malzemeden uzun köfteler hazırlayınız. 3-Şişe geçirirken avucunuzun içinde sıkarak parmak izlerinizi çıkarınız. 4-Şişleri, mangalda ( yoksa ızgara da olur) her yanı 3'er dakika olmak üzere 6 dakika pişiriniz. 5-Yanına dilerseniz onları da ızgara yaparak, domates ve biber koyup servis ediniz. 6-Dilerseniz pide, bulamazsanız tereyağında sote edilmiş ekmek dilimlerini yanında servis yapmak çok lezzetli olacaktır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.