Mandalinalı Jöle Tarifi |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mandalinalı Jöle TarifiMandalinalı Jöle Tarifi Mandalinalı Jöle Malzemeleri: 12 tane küçük boy mandalina 4 yemek kaşığı az yağlı krem şanti 2 yemek kaşığı tozşeker Şekersiz san üzüm suyu 1 yemek kaşığı toz jelatin Mandalinalı Jölenin Yapılışı: 8 mandalinanın suyunu sıkıp bir sürahiye koyun Üzüm suyuyla birlikte 2,5 su bardağı olmalıdır Bu meyve sularını süzgeçten geçirerek süzün Meyve suyu karışımını bir tencereye döküp, jelatini üzerine serpin 5 dakika beklettikten sonra jelatin çözülene kadar kısık ateşte pişirin Şekeri ve kalan meyve suyunu da ilave edip karıştırın ve bir kenara avırın Kalan meyvelerin kabuklarını çok ince bir şekilde soyun Keskin bir bıçakla, meyve ile zarını ayırıp portakalları dilimleyin Zarları ve beyaz yerlerini tamamen ayırmaya özen gösterin Meyve dilimlerinin yarısını ayaklı bir kaseye koyun Sonra üzerlerini kaplayacak kadar sıvı jöle karışımından dökün Buzdolabında soğumaya bırakın Kalan dilimleri üzerlerine koyun Kalan jöleyi de döküp, donması için buzdolabında bekletin Portakal kabuklarını ince şeritler halinde doğrayın Her jöle kasesinin üzerine bir kaşık krema koyup, portakal kabuklarıyla süsleyerek servis yapın |
|