ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mandalinalı Jöle Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642968)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:12 AM

Mandalinalı Jöle Tarifi
 
Mandalinalı Jöle Tarifi




Mandalinalı Jöle Malzemeleri:

12 tane küçük boy mandalina

4 yemek kaşığı az yağlı krem şanti

2 yemek kaşığı tozşeker

Şekersiz san üzüm suyu

1 yemek kaşığı toz jelatin




Mandalinalı Jölenin Yapılışı: 8 mandalinanın suyunu sıkıp bir sürahiye koyun. Üzüm suyuyla birlikte 2,5 su bardağı olmalıdır. Bu meyve sularını süzgeçten geçirerek süzün. Meyve suyu karışımını bir tencereye döküp, jelatini üzerine serpin. 5 dakika beklettikten sonra jelatin çözülene kadar kısık ateşte pişirin. Şekeri ve kalan meyve suyunu da ilave edip karıştırın ve bir kenara avırın. Kalan meyvelerin kabuklarını çok ince bir şekilde soyun. Keskin bir bıçakla, meyve ile zarını ayırıp portakalları dilimleyin. Zarları ve beyaz yerlerini tamamen ayırmaya özen gösterin. Meyve dilimlerinin yarısını ayaklı bir kaseye koyun. Sonra üzerlerini kaplayacak kadar sıvı jöle karışımından dökün. Buzdolabında soğumaya bırakın. Kalan dilimleri üzerlerine koyun. Kalan jöleyi de döküp, donması için buzdolabında bekletin. Portakal kabuklarını ince şeritler halinde doğrayın. Her jöle kasesinin üzerine bir kaşık krema koyup, portakal kabuklarıyla süsleyerek servis yapın.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.