Et Haşlama Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Haşlama TarifiHaşlama Et Tarifi Oktay Usta Haşlama et nasıl yapılır Oktay Usta Ustaların ustası Oktay ustamız haşlamayı aşağıdaki şekilde yapıyor Haşlama olsa da yese suyuna limon sıkıp ekmekle yesek![]() Malzemeler 500 gr kemikli et500 gr patetes2 havuç arpacık soğan tuz sıvıyağ Terbiyesi için 1 limon suyu , 1 yumurta sarısı 1 tatlı k unsıvıyağ tuz su Haşlama Et Yapılışı 500 gr kemikli eti tencereye alın Üzerine su ilave edip etin köpükleri çıkana kadar kaynatın Daha sonra tenceredeki suyudökün ve etleri yıkayın Daha sonra tencereye tekrar su ilave edin Suyun için etleri ilave edip pişirmeye başlayın 2 adet havucu kesin Tavaya sıvıyağı alın Üzerine havuçları ilave edip havuçları soteleyin Havuçların üzerine limon kabuğu rendesi ekleyin![]() Tencerede kaynayan etlerin üzerine bütün patatesleri ilave edin Üzerine arpacık soğanaları ve sotelenmiş havuçları ilave edin etlerin üzerine Terbiyesi için bir karıştırma kabına 1 adet limon suyunu sıkın Limonuj üzerine 1 yumurta sarısı ilave edin Üzerine 1 tatlı kaşığı un,tuz ve su ilave edip karıştırın Terbiyeyi tencereye ilave edin Terbiyeli haşlamayı pişirmeye devam edin Servis tabağına yemeği alın ve üzerine ince kıyılmış olan maydonoz ilave edip servis edin Afiyet Olsun ![]() |
|
|
|