ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Et Haşlama Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642920)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:20 AM

Et Haşlama Tarifi
 
Haşlama Et Tarifi Oktay Usta

Haşlama et nasıl yapılır Oktay Usta


Ustaların ustası Oktay ustamız haşlamayı aşağıdaki şekilde yapıyor. Haşlama olsa da yese suyuna limon sıkıp ekmekle yesek.


Malzemeler

500 gr. kemikli et

500 gr. patetes

2 havuç

arpacık soğan

tuz

sıvıyağ


Terbiyesi için

1 limon suyu ,

1 yumurta sarısı

1 tatlı k. un

sıvıyağ

tuz

su


Haşlama Et Yapılışı

500 gr.kemikli eti tencereye alın.Üzerine su ilave edip etin köpükleri çıkana kadar kaynatın.Daha sonra tenceredeki suyu

dökün ve etleri yıkayın.Daha sonra tencereye tekrar su ilave edin.Suyun için etleri ilave edip pişirmeye başlayın. 2 adet havucu kesin.Tavaya sıvıyağı alın.Üzerine havuçları ilave edip havuçları soteleyin.Havuçların üzerine limon kabuğu rendesi ekleyin.

Tencerede kaynayan etlerin üzerine bütün patatesleri ilave edin.Üzerine arpacık soğanaları ve sotelenmiş havuçları ilave edin etlerin üzerine. Terbiyesi için bir karıştırma kabına 1 adet limon suyunu sıkın.Limonuj üzerine 1 yumurta sarısı ilave edin.Üzerine 1 tatlı kaşığı un,tuz ve su ilave edip karıştırın.Terbiyeyi tencereye ilave edin.Terbiyeli haşlamayı pişirmeye devam edin. Servis tabağına yemeği alın ve üzerine ince kıyılmış olan maydonoz ilave edip servis edin.

Afiyet Olsun..











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.