Yoğurtlu Kızarmış Tavuk Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Kızarmış Tavuk TarifiGEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik)Süre: 2 Saat 15 dak 1 Porsiyon 255 Kalori * 1 adet pişmeye hazır tavuk,yaklaşık 2 kg ![]() * 1 diş sarımsak,bir tutam tuzla ezilmiş * 2 yemek kaşığı doğranmış taze nane * 1 yemek kaşığı kimyon * 2 çay kaşığı şeker * 1 çay kaşığı zencefil * 1 çay kaşığı tuz * 1/2 çay kaşığı toz acı kırmızı biber * 1/2 çay kaşığı zerdeçal * 500 gr yoğurt * Pilav,servis için * Taze nane,süslemek için Yoğurtlu Kızarmış Tavuk tarifi 1 – Tavuğu yıkayıp iyice kurulayın Tavuğu alacak büyüklükte bir kabın içine yerleştirin![]() Yoğurdun 150 gr ını bir kenara ayırın Kalan malzemenin tümünü bir kapta karıştırın Karışımı tavuğun üstüne dökün ve en az 8 saat buzdolabında marine edin Zaman zaman Marinatı kaşıkla tavuğun üzerinde gezdirin![]() 2 – Ertesi gün fırını 190 C’ye ısıtın Tavuğu bir güveç kabına koyup (Aşçının önerisine bakın) üstüne marinattan dökün Güveci kapatıp tavuğu 1,5-2 saat fırında kızartın (Tavuğa bir şiş veya çatal batırıldığında berrak bir su akmalı)3 – Kızartma süreci boyunca tavuğun üzerine ara sıra marinattan sürün ![]() 4 – Tavuğu güveç kabından çıkartıp sıcak tutun Kabın içindeki suları bir tencereye dökün Geri kalan yoğurda da ekleyip hızlıca çırpın![]() 5 – Eğer pilav ile sunuyorsanız,tavuğu pilavın üstüne koyup,üzerine yoğurt sosunu gezdirin Naneyle süsleyip sunun![]() AŞÇININ ÖNERİSİ: Güveciniz varsa bu tarif için ideal Tavuğu güvece koyup üzerine marinatı döktükten sonra üstünü kapatıp soğuk fırına koyun Fırını 220 C’ye ayarlayın Tavuğu güveçte bir buçuk saat kızartın![]() DİKKAT: Yoğurt sosunu sakın kaynatmayın aksi takdirde kesilir |
|
|
|