ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yoğurtlu Kızarmış Tavuk Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642814)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:38 AM

Yoğurtlu Kızarmış Tavuk Tarifi
 
GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik)Süre: 2 Saat 15 dak 1 Porsiyon 255 Kalori


* 1 adet pişmeye hazır tavuk,yaklaşık 2 kg.

* 1 diş sarımsak,bir tutam tuzla ezilmiş

* 2 yemek kaşığı doğranmış taze nane

* 1 yemek kaşığı kimyon

* 2 çay kaşığı şeker

* 1 çay kaşığı zencefil

* 1 çay kaşığı tuz

* 1/2 çay kaşığı toz acı kırmızı biber

* 1/2 çay kaşığı zerdeçal

* 500 gr yoğurt

* Pilav,servis için

* Taze nane,süslemek için






Yoğurtlu Kızarmış Tavuk tarifi


1 – Tavuğu yıkayıp iyice kurulayın.Tavuğu alacak büyüklükte bir kabın içine yerleştirin.

Yoğurdun 150 gr ını bir kenara ayırın.Kalan malzemenin tümünü bir kapta karıştırın.Karışımı tavuğun üstüne dökün ve en az 8 saat buzdolabında marine edin.Zaman zaman Marinatı kaşıkla tavuğun üzerinde gezdirin.

2 – Ertesi gün fırını 190 C’ye ısıtın.Tavuğu bir güveç kabına koyup (Aşçının önerisine bakın) üstüne marinattan dökün.Güveci kapatıp tavuğu 1,5-2 saat fırında kızartın.(Tavuğa bir şiş veya çatal batırıldığında berrak bir su akmalı)

3 – Kızartma süreci boyunca tavuğun üzerine ara sıra marinattan sürün.

4 – Tavuğu güveç kabından çıkartıp sıcak tutun. Kabın içindeki suları bir tencereye dökün.Geri kalan yoğurda da ekleyip hızlıca çırpın.

5 – Eğer pilav ile sunuyorsanız,tavuğu pilavın üstüne koyup,üzerine yoğurt sosunu gezdirin. Naneyle süsleyip sunun.

AŞÇININ ÖNERİSİ:

Güveciniz varsa bu tarif için ideal Tavuğu güvece koyup üzerine marinatı döktükten sonra üstünü kapatıp soğuk fırına koyun.Fırını 220 C’ye ayarlayın. Tavuğu güveçte bir buçuk saat kızartın.

DİKKAT:

Yoğurt sosunu sakın kaynatmayın aksi takdirde kesilir.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.