![]() |
Yoğurtlu Kızarmış Tavuk Tarifi
GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik)Süre: 2 Saat 15 dak 1 Porsiyon 255 Kalori
* 1 adet pişmeye hazır tavuk,yaklaşık 2 kg. * 1 diş sarımsak,bir tutam tuzla ezilmiş * 2 yemek kaşığı doğranmış taze nane * 1 yemek kaşığı kimyon * 2 çay kaşığı şeker * 1 çay kaşığı zencefil * 1 çay kaşığı tuz * 1/2 çay kaşığı toz acı kırmızı biber * 1/2 çay kaşığı zerdeçal * 500 gr yoğurt * Pilav,servis için * Taze nane,süslemek için Yoğurtlu Kızarmış Tavuk tarifi 1 – Tavuğu yıkayıp iyice kurulayın.Tavuğu alacak büyüklükte bir kabın içine yerleştirin. Yoğurdun 150 gr ını bir kenara ayırın.Kalan malzemenin tümünü bir kapta karıştırın.Karışımı tavuğun üstüne dökün ve en az 8 saat buzdolabında marine edin.Zaman zaman Marinatı kaşıkla tavuğun üzerinde gezdirin. 2 – Ertesi gün fırını 190 C’ye ısıtın.Tavuğu bir güveç kabına koyup (Aşçının önerisine bakın) üstüne marinattan dökün.Güveci kapatıp tavuğu 1,5-2 saat fırında kızartın.(Tavuğa bir şiş veya çatal batırıldığında berrak bir su akmalı) 3 – Kızartma süreci boyunca tavuğun üzerine ara sıra marinattan sürün. 4 – Tavuğu güveç kabından çıkartıp sıcak tutun. Kabın içindeki suları bir tencereye dökün.Geri kalan yoğurda da ekleyip hızlıca çırpın. 5 – Eğer pilav ile sunuyorsanız,tavuğu pilavın üstüne koyup,üzerine yoğurt sosunu gezdirin. Naneyle süsleyip sunun. AŞÇININ ÖNERİSİ: Güveciniz varsa bu tarif için ideal Tavuğu güvece koyup üzerine marinatı döktükten sonra üstünü kapatıp soğuk fırına koyun.Fırını 220 C’ye ayarlayın. Tavuğu güveçte bir buçuk saat kızartın. DİKKAT: Yoğurt sosunu sakın kaynatmayın aksi takdirde kesilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.