Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
rosto, yapılır

Rosto Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rosto Nasıl Yapılır



Rosto Tarifi

Rosto nasıl yapılır


Malzemeler

750 gr Dana Nuar veya Kontrfile

1/2 Çay Bardağı Sıvı yağ

2 Çorba Kaşığı Margarin

1 Adet Soğan

1 Adet Havuç

1 Çorba Kaşığı Salça

1 Çorba Kaşığı Un

5-6 Su Bardağı Etsuyu veya Su

1 Demet Maydanoz Sapı

Tuz , Karabiber


Rosto Yapılışı

Tencerenin içine yarım çay bardağı sıvıyağı koyup kızdırın Tuzlanmış ve biberlenmiş

eti içine koyup, her yanı pişene dek kızartın Bu arada çevirirken üzerine tuz ve

karabiber serpin Et pişince tencereden alın


Tenceredeki yağa 2 çorba kaşığı margarin ekleyin İçine iri doğranmış soğanı ve

havucu ilave edin sürekli karıştırın Salçayı ekleyin Yaklaşık 1 dakika kavurduktan

sonra azar azar unu ve et suyunu ilave edin Eti tencereye aktarın


Maydanoz saplarını üzerine serpin Kaynama sırasında üzerinde oluşan köpükleri

bir kaşık yardımı ile temizleyin Yaklaşık 1 saat kısık ateşte pişirin


Pişen eti tencereden geniş bir servis tabağına alarak dilimleyin Pişirme suyunu tel

süzgeçten geçirin Etin üzerine dökün Patates püresi ile birlikte servis yapın


Afiyet Olsun










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.