ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Rosto Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642807)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:39 AM

Rosto Nasıl Yapılır
 
Rosto Tarifi

Rosto nasıl yapılır


Malzemeler

750 gr Dana Nuar veya Kontrfile

1/2 Çay Bardağı Sıvı yağ

2 Çorba Kaşığı Margarin

1 Adet Soğan

1 Adet Havuç

1 Çorba Kaşığı Salça

1 Çorba Kaşığı Un

5-6 Su Bardağı Etsuyu veya Su

1 Demet Maydanoz Sapı

Tuz , Karabiber


Rosto Yapılışı

Tencerenin içine yarım çay bardağı sıvıyağı koyup kızdırın. Tuzlanmış ve biberlenmiş

eti içine koyup, her yanı pişene dek kızartın. Bu arada çevirirken üzerine tuz ve

karabiber serpin. Et pişince tencereden alın.


Tenceredeki yağa 2 çorba kaşığı margarin ekleyin. İçine iri doğranmış soğanı ve

havucu ilave edin. sürekli karıştırın. Salçayı ekleyin. Yaklaşık 1 dakika kavurduktan

sonra azar azar unu ve et suyunu ilave edin. Eti tencereye aktarın.


Maydanoz saplarını üzerine serpin. Kaynama sırasında üzerinde oluşan köpükleri

bir kaşık yardımı ile temizleyin. Yaklaşık 1 saat kısık ateşte pişirin.


Pişen eti tencereden geniş bir servis tabağına alarak dilimleyin. Pişirme suyunu tel

süzgeçten geçirin. Etin üzerine dökün. Patates püresi ile birlikte servis yapın.


Afiyet Olsun.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.