Yeşil Çizme Zeytin Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeşil Çizme Zeytin Nasıl YapılırYeşil Kırma Zeytin Tarifi Evde Yeşil Zeytin Yapımı Bunu yapıp mutlaka konservelemelisiniz arkadaşlar on numara oluyor ![]() ![]() ![]() 1 KIRMA ZEYTİN:Yaz ortalarında ve bu aylarda pazarlarda özellikle köylülerin sattığı dalından kopmuş tazecik yeşil zeytini evde bir çekiç yardımıyla fazla ezmeden teker teker kırıyoruz Kırdığımız zeytinleri bir kavanoza doldurup,yada kola şişesine üzerini tamamen kaplayacak kadar su ilave ediyoruz Bu suyu hergün değiştirmemiz gerekiyor renginin kararmaması ve acılığının gitmesi için Ve takriben 10 gün sonra zeytinimiz hazır kahvaltıda tuzluyoruz ve afiyet ile yiyoruz![]() 2 ÇİZME ZEYTİN:Yine aldığımız zeytinleri bu sefer kırmak yerine bıçakla dört tarafından çiziyoruz Kavanozumuza doldurup,üzerine tamamen suyumuzuda ekledikten sonra bir miktar limon tozu veya limon sıkıyoruz Ağzını sıkıca kapattıktan sonra hiç açmamak suretiyle 20 gün boyunca olmasını bekliyoruz Bu pazarlardan,marketlerden aldığımız yeşil zeytinin birebir aynı tarifidir![]() Çizme Zeytin İçin 2 TarifMalzemeler: 1 5 litrelik şişe1 tatlı kaşığı şeker 1 5 yemek kaşığı çiçek yağı1 tatlı kaşığı sirke 1 5 yemek kaşığı yemeklik tuzYapılışı: Bu saydığımız malzemeler şişeye doldurulur, şişenin kapağı kapatılır ve her gün veya gün aşırı ters yüz yapılarak karıştırılır Yaklaşık 6 ay sonra kullanıma hazırdır İlk açıldığında zeytinlerin rengi hafif mor, tadı buruk olabilir Kapak açıldıktan 1 hafta sora tat dilediğiniz seviyeye gelecektir Kolay Çizme Zeytin Yapımı |
|
|
|