ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yeşil Çizme Zeytin Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642610)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 03:12 AM

Yeşil Çizme Zeytin Nasıl Yapılır
 
Yeşil Kırma Zeytin Tarifi

Evde Yeşil Zeytin Yapımı



Bunu yapıp mutlaka konservelemelisiniz arkadaşlar on numara oluyor...


1.KIRMA ZEYTİN:Yaz ortalarında ve bu aylarda pazarlarda özellikle köylülerin sattığı dalından kopmuş tazecik yeşil zeytini evde bir çekiç yardımıyla fazla ezmeden teker teker kırıyoruz.Kırdığımız zeytinleri bir kavanoza doldurup,yada kola şişesine üzerini tamamen kaplayacak kadar su ilave ediyoruz.Bu suyu hergün değiştirmemiz gerekiyor renginin kararmaması ve acılığının gitmesi için.Ve takriben 10 gün sonra zeytinimiz hazır kahvaltıda tuzluyoruz ve afiyet ile yiyoruz.


2.ÇİZME ZEYTİN:Yine aldığımız zeytinleri bu sefer kırmak yerine bıçakla dört tarafından çiziyoruz.Kavanozumuza doldurup,üzerine tamamen suyumuzuda ekledikten sonra bir miktar limon tozu veya limon sıkıyoruz.Ağzını sıkıca kapattıktan sonra hiç açmamak suretiyle 20 gün boyunca olmasını bekliyoruz.Bu pazarlardan,marketlerden aldığımız yeşil zeytinin birebir aynı tarifidir.


Çizme Zeytin İçin 2.Tarif


Malzemeler:


1.5 litrelik şişe

1 tatlı kaşığı şeker

1.5 yemek kaşığı çiçek yağı

1 tatlı kaşığı sirke

1.5 yemek kaşığı yemeklik tuz


Yapılışı:


Bu saydığımız malzemeler şişeye doldurulur, şişenin kapağı kapatılır ve her gün veya gün aşırı ters yüz yapılarak karıştırılır. Yaklaşık 6 ay sonra kullanıma hazırdır. İlk açıldığında zeytinlerin rengi hafif mor, tadı buruk olabilir. Kapak açıldıktan 1 hafta sora tat dilediğiniz seviyeye gelecektir.Kolay Çizme Zeytin Yapımı











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.