Taze Fasulye Turşusu Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Fasulye Turşusu TarifiMalzemeler 3 kg’lık bir kavanoz, 2 kg taze fasulye, 4 adet yeşil sivribiber, 4 diş sarımsak, 1 su bardağı kaya tuzu, 4 su bardaği su, 1 çay bardağı sirke Hazırlanışı 2 kg taze fasulyeyi yıkayıp, ayıklayın Biraz su ilave ederek çok hafif haslayin Tencereden alip, suyunu süzdükten sonra sogutun 3 kg’lik kavanozun içine önce fasulyelerin bir kismini yerlestirin Aralarina 1 adet sivribiber ve 1 dis sarimsak koyun Tekrar fasulye yerlestirin Bu sekilde dizerek malzemeleri bitirin 4 su bardagi suyun içinde 1 su bardagi kaya tuzunu eritin 1 çay bardagi sirkeyi de karistirin Hazirladiginiz bu karisimi tursunun üzerine dökün Kavanozun agizini sikica kapatin Serin bir yerde 10-15 gün bekletin Daha sonra kavanozu açip, tursuyu tüketebilirsiniz Afiyet olsun![]() |
|
|
|