ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Taze Fasulye Turşusu Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642596)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 03:14 AM

Taze Fasulye Turşusu Tarifi
 
Malzemeler

3 kg’lık bir kavanoz,

2 kg taze fasulye,

4 adet yeşil sivribiber,

4 diş sarımsak,

1 su bardağı kaya tuzu,

4 su bardaği su,

1 çay bardağı sirke


Hazırlanışı


2 kg taze fasulyeyi yıkayıp, ayıklayın. Biraz su ilave ederek çok hafif haslayin. Tencereden alip, suyunu süzdükten sonra sogutun. 3 kg’lik kavanozun içine önce fasulyelerin bir kismini yerlestirin. Aralarina 1 adet sivribiber ve 1 dis sarimsak koyun. Tekrar fasulye yerlestirin. Bu sekilde dizerek malzemeleri bitirin. 4 su bardagi suyun içinde 1 su bardagi kaya tuzunu eritin. 1 çay bardagi sirkeyi de karistirin. Hazirladiginiz bu karisimi tursunun üzerine dökün. Kavanozun agizini sikica kapatin. Serin bir yerde 10-15 gün bekletin. Daha sonra kavanozu açip, tursuyu tüketebilirsiniz. Afiyet olsun..











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.