Cevizli Baklava-Cevizli Baklava Yapılışı |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Baklava-Cevizli Baklava YapılışıCevizli Baklava-Cevizli baklava yapılışı Cevizli Baklava Cevizli baklava yapılışı Cevizli baklava tarifi oktay usta Cevizli baklava tarifi cevizli baklava tarifi resimli MALZEMELER 1,5 su bardağı eritilmiş tereyağı Nişasta 1 adet yumurta 2 su bardağı süt 1 yemek kaşığı sıvıyağ 7,5 su bardağı un 1 tutam tuz 6 su bardağı tozşeker 4 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu HAZIRLANIŞI Bir kaba un, yumurta, süt, sıvıyağ ve bir tutam tuz koyup yumuşak bir hamur tutun Hamurdan eşit büyüklükte 20 adet beze yapın Bezeleri, nişasta yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın Yufkaların arasına erimiş tereyağı sürün 5 tanesini üst üste koyup ince bir yufka elde edin ve yağlanmış fırın kabına serin Üstüne 2 yemek kaşığı yağ gezdirin Kalan 5 tanesine de aynı işlemi yapıp, tepsiye yerleştirin Üstüne dövülmüş ceviz serpin Diğer bezeleri de baklava yufkası olarak açıp, aralarını yağlayarak fırın tepsisine serin Yıldız biçiminde dilimleyin, en üste kalan erimiş yağı dökün 150 derecelik fırında 35 dakika pişirin Baklava soğuyunca şerbetini hazırlayın Şekeri ve suyu 10 dakika kaynatın Limon suyunu ekleyip, ocaktan alın Şerbetli tatlıların ilkesi hamurun ya da şerbetin birinin sıcak diğerinin soğuk olmasıdır Baklava soğuyunca üzerine sıcak şerbeti gezdirin Afiyet olsun |
|