ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Cevizli Baklava-Cevizli Baklava Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642437)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:13 AM

Cevizli Baklava-Cevizli Baklava Yapılışı
 
Cevizli Baklava-Cevizli baklava yapılışı

Cevizli Baklava

Cevizli baklava yapılışı

Cevizli baklava tarifi oktay usta

Cevizli baklava tarifi

cevizli baklava tarifi resimli

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


MALZEMELER

1,5 su bardağı eritilmiş tereyağı

Nişasta

1 adet yumurta

2 su bardağı süt

1 yemek kaşığı sıvıyağ

7,5 su bardağı un

1 tutam tuz

6 su bardağı tozşeker

4 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI

Bir kaba un, yumurta, süt, sıvıyağ ve bir tutam tuz koyup yumuşak bir hamur tutun.

Hamurdan eşit büyüklükte 20 adet beze yapın.

Bezeleri, nişasta yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın.

Yufkaların arasına erimiş tereyağı sürün.

5 tanesini üst üste koyup ince bir yufka elde edin ve yağlanmış fırın kabına serin.

Üstüne 2 yemek kaşığı yağ gezdirin.

Kalan 5 tanesine de aynı işlemi yapıp, tepsiye yerleştirin.

Üstüne dövülmüş ceviz serpin.

Diğer bezeleri de baklava yufkası olarak açıp, aralarını yağlayarak fırın tepsisine serin.

Yıldız biçiminde dilimleyin, en üste kalan erimiş yağı dökün. 150 derecelik fırında 35 dakika pişirin.

Baklava soğuyunca şerbetini hazırlayın.

Şekeri ve suyu 10 dakika kaynatın.

Limon suyunu ekleyip, ocaktan alın.

Şerbetli tatlıların ilkesi hamurun ya da şerbetin birinin sıcak diğerinin soğuk olmasıdır.

Baklava soğuyunca üzerine sıcak şerbeti gezdirin.

Afiyet olsun.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.