Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mekik, peynirli, tarifi, tuzlu

Peynirli Tuzlu Mekik Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Tuzlu Mekik Tarifi



Peynirli Tuzlu Mekik nasıl yapılır


Malzemeler

125 gr margarin

2 çorba k yoğurt

1 çay k tuz

3 su b un

yarım p kabartma tozu

1 yumurta sarısı

iç harcı için:

200 gr beyaz peynir

1 yumurta akı

1 tutam maydanoz

1 tutam dereotu

1 sap taze soğan


Peynirli Tuzlu Mekik Yapılışı

Önce hamurunu hazırlayınOda ısısındaki margarinin üzerine diğer malzemeleri ilave edip hamuru hazırlayın Mekik kalıplara ya da evde küçük boy hangi kalıplarınız varsa içlerine hamuru yerleştirin Elinizle ortalarını açınİç harç için yeşillikleri kıyın Üzerine yumurtanın akını ve beyaz peyniri elbetteki baharatta ekleyin Hamurların ortalarına doldurup bir bıçakla üzerlerini düzeltin Çörekotu serpip 180 derecede kızarana kadar pişirinÇayın yanında hem görüntüsü ile hem de lezzeti ile fark yaratacak bir tuzlu












Alıntı Yaparak Cevapla

Peynirli Tuzlu Mekik Tarifi

Eski 08-31-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Tuzlu Mekik Tarifi



Mekik Böreği

MALZEMELER:
250 gram un,
150 gram margarin,
2 yumurta,
3 çorba kaşığı zeytinyağı,
yarım demet maydanoz,
200 gram beyaz peynir, ılık su

YAPILIŞI:
Yağ, sahanda eritildikten sonra buzdolabında dondurulur
Donmuş yağ, beyazlaşıncaya kadar çırpılır
Un, elenir Ortası “havuz” gibi açılır İçine 1 yumurta kırılır Tuz ve biraz ılık su konur İyice yoğrulur
Yuvarlanan hamura “uzun ekmek” şekli verilir Sonra 5 parçaya ayrılır Üzerlerine az un serpilir Nemli bezlere sarılır
20 dakika sonra, her biri “yufka” şeklinde açılır Üstlerine “fırça” ile biraz yağ sürülür
Sonra üst üste konulur Buzdolabında 20 dakika kadar bekletilir Sonra, yine yağ sürülüp buzdolabına konur 20 dakika bekletilir Aynı işlem bir kere daha tekrarlanır
Sonra, kenarları 7 santim olan “kareler” halinde açılır
Her parçanın ortasına “beyaz peynir – maydanoz” karışımı ko*nur Çevrelerinden tutulup kapatılır
Üzerlerine yumurta sarısı sürülür
Tepsiye dizildikten sonra orta hararetli fırında pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.