Peynirli Tuzlu Mekik Tarifi |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Tuzlu Mekik TarifiPeynirli Tuzlu Mekik nasıl yapılır Malzemeler 125 gr margarin 2 çorba k yoğurt 1 çay k tuz 3 su b un yarım p kabartma tozu 1 yumurta sarısı iç harcı için: 200 gr beyaz peynir 1 yumurta akı 1 tutam maydanoz 1 tutam dereotu 1 sap taze soğan Peynirli Tuzlu Mekik Yapılışı Önce hamurunu hazırlayınOda ısısındaki margarinin üzerine diğer malzemeleri ilave edip hamuru hazırlayın Mekik kalıplara ya da evde küçük boy hangi kalıplarınız varsa içlerine hamuru yerleştirin Elinizle ortalarını açınİç harç için yeşillikleri kıyın Üzerine yumurtanın akını ve beyaz peyniri elbetteki baharatta ekleyin Hamurların ortalarına doldurup bir bıçakla üzerlerini düzeltin Çörekotu serpip 180 derecede kızarana kadar pişirinÇayın yanında hem görüntüsü ile hem de lezzeti ile fark yaratacak bir tuzlu |
Peynirli Tuzlu Mekik Tarifi |
08-31-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Tuzlu Mekik TarifiMekik Böreği MALZEMELER: 250 gram un, 150 gram margarin, 2 yumurta, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım demet maydanoz, 200 gram beyaz peynir, ılık su YAPILIŞI: Yağ, sahanda eritildikten sonra buzdolabında dondurulur Donmuş yağ, beyazlaşıncaya kadar çırpılır Un, elenir Ortası “havuz” gibi açılır İçine 1 yumurta kırılır Tuz ve biraz ılık su konur İyice yoğrulur Yuvarlanan hamura “uzun ekmek” şekli verilir Sonra 5 parçaya ayrılır Üzerlerine az un serpilir Nemli bezlere sarılır 20 dakika sonra, her biri “yufka” şeklinde açılır Üstlerine “fırça” ile biraz yağ sürülür Sonra üst üste konulur Buzdolabında 20 dakika kadar bekletilir Sonra, yine yağ sürülüp buzdolabına konur 20 dakika bekletilir Aynı işlem bir kere daha tekrarlanır Sonra, kenarları 7 santim olan “kareler” halinde açılır Her parçanın ortasına “beyaz peynir – maydanoz” karışımı ko*nur Çevrelerinden tutulup kapatılır Üzerlerine yumurta sarısı sürülür Tepsiye dizildikten sonra orta hararetli fırında pişirilir |
|