ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Peynirli Tuzlu Mekik Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642314)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:33 AM

Peynirli Tuzlu Mekik Tarifi
 
Peynirli Tuzlu Mekik nasıl yapılır


Malzemeler

125 gr margarin

2 çorba k. yoğurt

1 çay k. tuz

3 su b. un

yarım p. kabartma tozu

1 yumurta sarısı

iç harcı için:

200 gr beyaz peynir

1 yumurta akı

1 tutam maydanoz

1 tutam dereotu

1 sap taze soğan


Peynirli Tuzlu Mekik Yapılışı

Önce hamurunu hazırlayın.Oda ısısındaki margarinin üzerine diğer malzemeleri ilave edip hamuru hazırlayın Mekik kalıplara ya da evde küçük boy hangi kalıplarınız varsa içlerine hamuru yerleştirin. Elinizle ortalarını açın.İç harç için yeşillikleri kıyın. Üzerine yumurtanın akını ve beyaz peyniri elbetteki baharatta ekleyin. Hamurların ortalarına doldurup bir bıçakla üzerlerini düzeltin. Çörekotu serpip 180 derecede kızarana kadar pişirin.Çayın yanında hem görüntüsü ile hem de lezzeti ile fark yaratacak bir tuzlu...

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg










Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:33 AM

Peynirli Tuzlu Mekik Tarifi
 
Mekik Böreği

MALZEMELER:
250 gram un,
150 gram margarin,
2 yumurta,
3 çorba kaşığı zeytinyağı,
yarım demet maydanoz,
200 gram beyaz peynir, ılık su
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
YAPILIŞI:
Yağ, sahanda eritildikten sonra buzdolabında dondurulur.
Donmuş yağ, beyazlaşıncaya kadar çırpılır.
Un, elenir. Ortası “havuz” gibi açılır. İçine 1 yumurta kırılır. Tuz ve biraz ılık su konur. İyice yoğrulur.
Yuvarlanan hamura “uzun ekmek” şekli verilir. Sonra 5 parçaya ayrılır. Üzerlerine az un serpilir. Nemli bezlere sarılır.
20 dakika sonra, her biri “yufka” şeklinde açılır. Üstlerine “fırça” ile biraz yağ sürülür.
Sonra üst üste konulur. Buzdolabında 20 dakika kadar bekletilir. Sonra, yine yağ sürülüp buzdolabına konur. 20 dakika bekletilir. Aynı işlem bir kere daha tekrarlanır.
Sonra, kenarları 7 santim olan “kareler” halinde açılır.
Her parçanın ortasına “beyaz peynir – maydanoz” karışımı ko*nur. Çevrelerinden tutulup kapatılır.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
Tepsiye dizildikten sonra orta hararetli fırında pişirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.