Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, mercimekli, resimli, tarifi

Mercimekli Börek Tarifi Resimli

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mercimekli Börek Tarifi Resimli



Mercimekli börek tarifi resimli

Mercimekli Börek




Malzemeler

2 Adet yufka
1 Şişe maden suyu
2 Adet yumurta
Yarım su bardağı kadar sıvıyağ

Börek İçi Harcı

2 Su bardağı yeşil mercimek
1 Adet soğan
1 Tatlı kaşığı domates salçası
Tuz


Yapılışı

Mercimekler kara suyu çıkana kadar haşlanıp, süzülür
Başka bir tavada yağda küçük küçük doğranmış soğanlar pembeleştirilir
Soğanlara mercimek, salça ve tuz eklenip karıştırılır
Ayrı bir kapta soda, yumurta ve sıvı yağ karıştırılır
İlk yufka serilip üstüne soda,yumurta ve sıvı yağlı karışım sürülüp, üstüne ikinci yufka serilir
Yufka 8 eşit üçgen elde edilecek şekilde kesilir
Harç konup sigara böreği gibi sarılır
Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam ve ya çörekotu serpilir
200 derece de önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir











Alıntı Yaparak Cevapla

Mercimekli Börek Tarifi Resimli

Eski 08-31-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mercimekli Börek Tarifi Resimli



Malzemeler

3 yufka

2 soğan

200 gr kıyma

1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek

Margarin + Sıvı yağ

Tuz, karabiber, pulbiberve 1 demet maydanoz (isterseniz)


Mercimekli Börek Yapılışı

Böreğimizin içini hazırlamak için; küçük doğradığımız soğanlarımızı bir tavada biraz yağ ile pembeleşene kadar kavuruyoruz Soğanlarımız pembeleşince kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz Kıymamız da kavrulduktan, önceden haşlamış olduğumuz yeşil mercimeğimizi, tuz ve karabiberimizi, acı seviyorsak pul biberimizi ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alıyoruz Eğer seviyorsanız, harcınız soğuduktan sonra içine ince ince doğradığınız maydanozlarıda ekleyebilirsinizYufkamızı serip üzerine çok az yağ ekliyoruz Yufkamızın bir kenarına hazırladığımızın harcın 1/3 ünü koyuyoruz ve yufkanın 4 kenarını bir kare oluşturacak şekilde içeriye doğru katlıyoruz Yufkamızı kare haline getirdikten sonra, harcı koyduğumuz taraftan başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz Diğer yufkalarımızıda bu şekilde katladıktan sonra, rulolarımızı yağladığımız fırın tepsisine alıyoruz Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 190 C’ye ısıttığımız fırınımızda üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz Böreklerimiz hafif ılındıktan sonra rulolarımızı 2′şer parmak genişliğinde keserek servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.