ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Mercimekli Börek Tarifi Resimli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642278)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:39 AM

Mercimekli Börek Tarifi Resimli
 
Mercimekli börek tarifi resimli

Mercimekli Börek




Malzemeler

2 Adet yufka
1 Şişe maden suyu
2 Adet yumurta
Yarım su bardağı kadar sıvıyağ

Börek İçi Harcı

2 Su bardağı yeşil mercimek
1 Adet soğan
1 Tatlı kaşığı domates salçası
Tuz


Yapılışı

Mercimekler kara suyu çıkana kadar haşlanıp, süzülür.
Başka bir tavada yağda küçük küçük doğranmış soğanlar pembeleştirilir.
Soğanlara mercimek, salça ve tuz eklenip karıştırılır.
Ayrı bir kapta soda, yumurta ve sıvı yağ karıştırılır.
İlk yufka serilip üstüne soda,yumurta ve sıvı yağlı karışım sürülüp, üstüne ikinci yufka serilir.
Yufka 8 eşit üçgen elde edilecek şekilde kesilir.
Harç konup sigara böreği gibi sarılır.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam ve ya çörekotu serpilir.
200 derece de önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.











Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:39 AM

Mercimekli Börek Tarifi Resimli
 
Malzemeler

3 yufka

2 soğan

200 gr kıyma

1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek

Margarin + Sıvı yağ

Tuz, karabiber, pulbiberve 1 demet maydanoz (isterseniz)


Mercimekli Börek Yapılışı

Böreğimizin içini hazırlamak için; küçük doğradığımız soğanlarımızı bir tavada biraz yağ ile pembeleşene kadar kavuruyoruz. Soğanlarımız pembeleşince kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Kıymamız da kavrulduktan, önceden haşlamış olduğumuz yeşil mercimeğimizi, tuz ve karabiberimizi, acı seviyorsak pul biberimizi ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alıyoruz. Eğer seviyorsanız, harcınız soğuduktan sonra içine ince ince doğradığınız maydanozlarıda ekleyebilirsiniz.Yufkamızı serip üzerine çok az yağ ekliyoruz. Yufkamızın bir kenarına hazırladığımızın harcın 1/3 ünü koyuyoruz ve yufkanın 4 kenarını bir kare oluşturacak şekilde içeriye doğru katlıyoruz. Yufkamızı kare haline getirdikten sonra, harcı koyduğumuz taraftan başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz. Diğer yufkalarımızıda bu şekilde katladıktan sonra, rulolarımızı yağladığımız fırın tepsisine alıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 190 C’ye ısıttığımız fırınımızda üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Böreklerimiz hafif ılındıktan sonra rulolarımızı 2′şer parmak genişliğinde keserek servis ediyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.