Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
poğaça, resimli, tarifi, zeytinli

Resimli Zeytinli Poğaça Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Resimli Zeytinli Poğaça Tarifi



Zeytinli Poğaça Tarifleri








ZEYTİNLİ POĞAÇA


Malzemeler

2 adet haşlanmış patates

2 adet yumurta

150 gram oda sıcaklığında margarin

1 tatlı kaşığı tuz

3 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytin





Yapılışı:

Patatesleri haşlayın ve rendeleyin Yumurtalardan birinin sarısını ayırın ve kalanı rendelenmiş patateslere ekleyin Oda sıcaklığındaki margarin, tuz, kabartma tozu ve unu ekleyerek, ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edin Elde ettiğiniz poğaça hamurundan cevizden biraz büyük parçalar koparın, biraz açıp ortasına dilimlenmş zetinleri yerleştirin ve şekil verin Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış tepsiye veya yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayın Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin

Afiyet Olsun


Başk Tarif



Zeytinli Açma


MALZEMELER:

1 su b süt

1 su b su

1 çay b zeytinyağı

1p yaşmaya

1 yumurta

1 çorba k tozşeker

1 tatlı k tuz

alabildiği kadar un

İç harcı için:

Siyah zeytin

yeşil zeytin

125 gr margarin

Üzeri için:

1 yumurta sarısı




Yapılışı:

Karıştırma kabına sütü,sıvıyağı, alınsuda mayayı eritip onu da üzerine ekleyin karıştırdıktan sonra üzerine yumurtanın akını ve unu ekleyin tozşekeri,tuzu da ekleyip yoğurun hamuru yarım saat kadar dinlendirin

portakal büyüklüğünde bezeler koparın bu hamurdan 6 beze hazırlanıyor yumuşamış margarini hamurların üzerine paylaştırıp elinizle iyice açın daha sonra zeytinleri minik küpler halinde doğrayıp serpiştirinhamurları rulo yapın her ruloyu elinizle iyice uzatın daha sonra ikiye kıvırıp şekil verin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin bu şekilde de yarım saat tepside dinlendirip 200 derecede pişirin

Afiyet Olsun


Başk Tarif


Zeytinli Poğaça


Malzemeler

Un 1000 g

Yumurta 150 g

Maya 50 g

Toz şeker 40 g

Tuz 20 g

Rendelenmiş kaşar peyniri veya susam isteğe bağlı

Su 150-200 g

Zeytin (dilimlenmiş) 150 g

Beyaz peynir 350 g




Yapılışı

Unun ortası havuz yapılarak açılır, maya, tuz, toz şeker, yumurta, su ilave edilerek homojen bir şekilde yoğrulur 15 dakika mayalanması için dinlendirilir

Dinlendirme esnasında hamurun üzeri naylon veya nemli bez ile kapatılarak kabuk oluşması önlenir Dinlendirilen hamur istenilen gramajda kesilerek yuvarlanır ve üzeri kapatılarak 10 dakika daha dinlendirilir

Daha sonra hamurların ortasına elle bastırılarak orta kısmı çukurlaştırılır Çukur kısmına dilimlenmiş zeytin, karıştırılmış peynir konup kapatılır ve elle bastırılarak poğaça şekli veriliryaklaşık 30 dakika mayalandırılır, daha sonra üzerine yumurta sarısı sürülüp rendelenmiş kaşar peyniri veya susam serpilir ve yaklaşık 230°C lik fırında 20-25 dakika pişirilir

Afiyet Olsun










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.