![]() |
Resimli Zeytinli Poğaça Tarifi
Zeytinli Poğaça Tarifleri
ZEYTİNLİ POĞAÇA Malzemeler 2 adet haşlanmış patates 2 adet yumurta 150 gram oda sıcaklığında margarin 1 tatlı kaşığı tuz 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu Çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytin http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Yapılışı: Patatesleri haşlayın ve rendeleyin. Yumurtalardan birinin sarısını ayırın ve kalanı rendelenmiş patateslere ekleyin. Oda sıcaklığındaki margarin, tuz, kabartma tozu ve unu ekleyerek, ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edin. Elde ettiğiniz poğaça hamurundan cevizden biraz büyük parçalar koparın, biraz açıp ortasına dilimlenmş zetinleri yerleştirin ve şekil verin. Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış tepsiye veya yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.. Afiyet Olsun.. Başk Tarif Zeytinli Açma MALZEMELER: 1 su b süt 1 su b su 1 çay b zeytinyağı 1p yaşmaya 1 yumurta 1 çorba k tozşeker 1 tatlı k tuz alabildiği kadar un İç harcı için: Siyah zeytin yeşil zeytin 125 gr margarin Üzeri için: 1 yumurta sarısı Yapılışı: Karıştırma kabına sütü,sıvıyağı, alınsuda mayayı eritip onu da üzerine ekleyin karıştırdıktan sonra üzerine yumurtanın akını ve unu ekleyin tozşekeri,tuzu da ekleyip yoğurun hamuru yarım saat kadar dinlendirin portakal büyüklüğünde bezeler koparın bu hamurdan 6 beze hazırlanıyor yumuşamış margarini hamurların üzerine paylaştırıp elinizle iyice açın daha sonra zeytinleri minik küpler halinde doğrayıp serpiştirinhamurları rulo yapın her ruloyu elinizle iyice uzatın daha sonra ikiye kıvırıp şekil verin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin bu şekilde de yarım saat tepside dinlendirip 200 derecede pişirin Afiyet Olsun... Başk Tarif Zeytinli Poğaça Malzemeler Un 1000 g Yumurta 150 g Maya 50 g Toz şeker 40 g Tuz 20 g Rendelenmiş kaşar peyniri veya susam isteğe bağlı Su 150-200 g Zeytin (dilimlenmiş) 150 g Beyaz peynir 350 g Yapılışı Unun ortası havuz yapılarak açılır, maya, tuz, toz şeker, yumurta, su ilave edilerek homojen bir şekilde yoğrulur. 15 dakika mayalanması için dinlendirilir. Dinlendirme esnasında hamurun üzeri naylon veya nemli bez ile kapatılarak kabuk oluşması önlenir. Dinlendirilen hamur istenilen gramajda kesilerek yuvarlanır ve üzeri kapatılarak 10 dakika daha dinlendirilir. Daha sonra hamurların ortasına elle bastırılarak orta kısmı çukurlaştırılır. Çukur kısmına dilimlenmiş zeytin, karıştırılmış peynir konup kapatılır ve elle bastırılarak poğaça şekli verilir.yaklaşık 30 dakika mayalandırılır, daha sonra üzerine yumurta sarısı sürülüp rendelenmiş kaşar peyniri veya susam serpilir ve yaklaşık 230°C lik fırında 20-25 dakika pişirilir. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.