İncirli Pasta Tarifi |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İncirli Pasta Tarifiİncirli pasta tarifi incirli pasta resimli incirli pasta tarifler Malzemeler: Kek: * 6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış * 1 su bardağı ceviz içi * 1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı un * 3 yumurta * 1 paket kabartma tozu (Kek çok hafif, içinde hiç yağ yok J ) Şerbeti: * 1,5 su bardağı su * 1 yemek kaşığı nescafe * yarım su bardağı toz şeker (Bu şerbet inanılmaz güzel bir tat katıyor pastaya) Muhallebi: * 2 yemek kaşığı nişasta * 2 yemek kaşığı un * 1lt süt * 5 yemek kaşığı toz şeker * inmeye yakın 50gr tereyağı * piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti (Krem şanti kremaya dolgunluk ve lezzet veriyor) Hazırlanması: 1 Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyormuş) 2 Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın 3 Kek piştikten sonra 3-4 dakika dinlendirin 4 Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin Melek’lerim, incirli pasta kaldıkça dahada lezzetli oluyor, bayatlıyacak diye bir günde bitirmeye çalışmayın diye hatırlatmakta fayda gördüm |
|