Telli Pilav Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Telli Pilav TarifiTelli Pilav nasıl yapılır Resimli Telli Pilav yapılışı Telli Pilav için gerekli malzemeler 100 gr tel kadayıf2 su b pirinç1 adet havuç 1 çorba k kuş üzümü1 çorba k dolmalık fıstıktarçın,karabiber 2 çorba k tereyağı1 su b et suyutuz Yapılışı Tencereye pilav için tereyağı ve sıvıyağ alınır önce 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık kavrulur fıstıklara 2 su bardağı pirinç de eklenir, kavrulmaya devam edilir Bu arada 1 adet havuç da rendelenir, üzerine üzüm ve tarçın eklenir Bir güzel kavrulan karışıma etsuyu ve su karışımı verilir Suyu ayarlanır pilav suyu çekinceye kadar pişirilir bu arada pilavın pişirileceği kalıp yağlanır kadayıflar kalıbın heryerini kaplayacak şekilde yayılır, üzeri için biraz ayrılır pişen pilav kadayıfla mantolanmış kaba alınır üzerine de kalan kadayıflar serpilerek 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir Dışı çıtır çıtır kadayıf içi nefis bir pilav |
|
|
|