![]() |
Telli Pilav Tarifi
Telli Pilav nasıl yapılır Resimli Telli Pilav yapılışı Telli Pilav için gerekli malzemeler 100 gr. tel kadayıf 2 su b. pirinç 1 adet havuç 1 çorba k. kuş üzümü 1 çorba k. dolmalık fıstık tarçın,karabiber 2 çorba k. tereyağı 1 su b.et suyu tuz Yapılışı Tencereye pilav için tereyağı ve sıvıyağ alınır önce 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık kavrulur.fıstıklara 2 su bardağı pirinç de eklenir, kavrulmaya devam edilir.Bu arada 1 adet havuç da rendelenir, üzerine üzüm ve tarçın eklenir.Bir güzel kavrulan karışıma etsuyu ve su karışımı verilir. Suyu ayarlanır.pilav suyu çekinceye kadar pişirilir.bu arada pilavın pişirileceği kalıp yağlanır kadayıflar kalıbın heryerini kaplayacak şekilde yayılır, üzeri için biraz ayrılır.pişen pilav kadayıfla mantolanmış kaba alınır.üzerine de kalan kadayıflar serpilerek 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.Dışı çıtır çıtır kadayıf içi nefis bir pilav. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.