![]() |
Patatesli Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patatesli Böreği TarifiTepsi Böreği Patatesli Patateli Tepsi Böreği nasıl yapılır Resimli Malzemeler 4 yufka 2 patates 100 gr kaşar peynir süt 2 kaşık yoğurt 1 yumurta tereyağ zeytinyağ tuz karabiber Patatesli Tepsi Böreğinin yapılışı anlatım Patatesi haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Patatesli Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patatesli Böreği TarifiPatatesli Börek Tarifi,Patatesli Börek nasıl yapılır Malzemeler 3 adet yufka 3 adet orta boy patates 1adet orta boy soğan 2 yemek kaşığı margarin tuz, kırmızı pul biber,karabiber 1 cay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt 2 adet yumurta (beyazları içine sarıları dışına) Patatesli Börek Yapılışı Soğanı soyun ve yemeklik doğrayın ![]() ![]() Margarini tavaya koyun ve üzerine soğanları ekleyeyin ![]() ![]() Kavrulan soğanlara patatesleri ve baharatları ekleyerek patatesleri suyunu salıp çekinceye kadar karıştırarak pişirin ![]() Sıvıyağ, yoğurt ve yumurta aklarını kasede tamamen karışana çırpın ![]() Yufkaları tezgahın üzerine üst üste serin ve 4 parçaya bölün ![]() Yufkaya fırça yada çatal yardımıyla hazırladığınız yoğurtlu harçtan sürün ![]() Yufkanın geniş kısmına boydan boya patatesli içten koyun (çok bol koymayın) ve rulo şeklinde sarın ![]() Tüm ruloları sağdan sola doğru sararak bir birine bitişik şekilde yağlanmış tepsiye dizin ![]() Tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine kenara ayırdığınız yumurta sarılarını fırça yardımıyla sürün ![]() Son olarak üzerilerine susam ve çörekotu serperek 180 derece önceden ısıtılmıs fırında üzeri kızarana kadar pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|