Haşhaşlı Kepekli Pizza Tarifi |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşhaşlı Kepekli Pizza TarifiHaşhaşlı kepekli pizza tarifi Haşhaşlı Kepekli Pizza Tarifi Resimli Resimli Haşhaşlı kepekli pizza tarifi Haşhaşlı kepekli pizza nasıl yapılır Haşhaşlı kepekli pizza malzemeleri Malzemeler Hamuru için: İki buçuk su bardağı kepekli un 1 su bardağı normal un Yarım çay bardağı ılık su Yarım yaş maya 1 çorba kaşığı tozşeker 1 çay bardağı süt 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Harcı için: 1 çorba kaşığı tereyağı 6 adet mantar 750 gram ıspanak 300 gram beyaz peynir Yarım su bardağı domates püresi Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 çorba kaşığı haşhaş Tuz, karabiber Yapılışı YAŞ MAYAYI ılık su ile karıştırın 10 dakika dinlendirip geniş bir kaba alın Üzerine diğer hamur malzemelerini ekleyerek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlayın Üzerini kapatarak 45 dakika mayalanması için bekletin Hamur kabarınca yeniden yoğurun ve unlanmış düz bir zeminde elinizle açın Hamuru yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin Bir çatal ile üzerine delikler açın Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişmeye bırakın Pizzanın harcını hazırlamak için, tereyağını eritip doğranmış mantarları soteleyin Fırındaki hamuru alıp üzerine ince kıyılmış ıspanakları serpin Üzerine beyaz peyniri ufalayın Mantarları ilave edin Domates püresini zeytinyağı ile karıştırıp hamurun üzerine gezdirin Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin Haşhaşı, tuz ve karabiberi serpin Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin Dilimleyerek servis yapın |
|