Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
poğaçası, resimli, tarifi

Ev Poğaçası Tarifi Resimli

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ev Poğaçası Tarifi Resimli



Ev poğaçası tarifi resimli


Resimli Ev Poğaçası tarifi

Ev Poğaçası malzemeleri

Ev Poğaçası nasıl yapılır


malzemeleri


1 Su bardağı yoğurt

1 Çay bardağı sıvı yağ

1 Adet kabartma tozu

Alabildiğine un

Tuz



İç malzemeler;


Peynir ya da patates

Kırmızı biber ya da karabiber





Kolay poğaça tarifi


Malzemeler karıştırılarak hamur oluşturulur Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur Poğaçayı neyli yapmak istiyorsak ona göre iç malzeme hazırlanır İç malzeme peynir ya da haşlanmış patatesle, kırmızı biber ya da karabiberin karıştırılmasıyla oluşturulur Poğaça şekli verilen hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür Fırında pembeleşene kadar pişirilir










Alıntı Yaparak Cevapla

Ev Poğaçası Tarifi Resimli

Eski 08-31-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ev Poğaçası Tarifi Resimli



Poğaçalar mayasız olduğu için çabuk bayatlamıyor Rahatlıkla bir gün önceden pişirebilirsiniz; isterseniz fırında 10 dakika ısıtarak servis yapabilirsiniz Ben beyaz peynirli ve zeytinli yaptım ama kıymalısı da çok lezzetli oluyor, kesinlikle tavsiye ederim


Gayet hafif çay ve meyve suyuyla güzel oluyor


Ağızda Dağılan Ev Poğaçası



Malzemeler:

200 g margarin

1/2 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı yoğurt

2 adet yumurta (1 yumurta+1yumurtanın akı içine, 1 yumurta sarısı üzerine)

1 paket kabartma tozu

1/2 çay kaşığı karbonat

6 damla limon suyu (Gerçek limon suyu konulacak)

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un (Yaklaşık 6-7 su bardağı)

İçi İçin:

Beyaz Peynir (Ben Ezine Peyniri kullandım)

Doğranmış siyah zeytin

Yapılışı:

1 Margarini kaynatmadan eritin, ılınması için biraz bekletin İçine sırasıyla sıvıyağ, yoğurt, yumurta, tuz ekleyin Elinizle 4-5 kere karıştırın Kabartma tozunu koyun ve üzerine limon suyu ekleyin, karbonatı ilave edin

2 Elenmiş unu ekleyin ve yoğurun Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olmalı, eğer hala cıvıksa az daha un ekleyin İyice yoğurun

3 İstediğiniz büyüklükte parçalar koparıp elinizde yuvarlayın (Ben ceviz büyüklüğünde hamur kopardım) Ortasından bastırıp beyaz peynir veya doğranmış zeytin koyarak kapatın Yağlanmış fırın tepsisine dizin

4 Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serpin 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin

Not: Kıymalı iç için; 200 g kıymayı, 1 adet doğranmış kurusoğan ve 1 adet sivri biber ile suyu çekilinceye kadar kavurun Tuz, karabiber ve kırmızı biber ilave edip ocağı kapatın

Afiyet olsun…




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.