ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ev Poğaçası Tarifi Resimli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642078)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 03:12 AM

Ev Poğaçası Tarifi Resimli
 
Ev poğaçası tarifi resimli


Resimli Ev Poğaçası tarifi

Ev Poğaçası malzemeleri

Ev Poğaçası nasıl yapılır


malzemeleri


1 Su bardağı yoğurt

1 Çay bardağı sıvı yağ

1 Adet kabartma tozu

Alabildiğine un

Tuz



İç malzemeler;


Peynir ya da patates

Kırmızı biber ya da karabiber





Kolay poğaça tarifi


Malzemeler karıştırılarak hamur oluşturulur. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Poğaçayı neyli yapmak istiyorsak ona göre iç malzeme hazırlanır. İç malzeme peynir ya da haşlanmış patatesle, kırmızı biber ya da karabiberin karıştırılmasıyla oluşturulur. Poğaça şekli verilen hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür. Fırında pembeleşene kadar pişirilir.










Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 03:12 AM

Ev Poğaçası Tarifi Resimli
 
Poğaçalar mayasız olduğu için çabuk bayatlamıyor. Rahatlıkla bir gün önceden pişirebilirsiniz; isterseniz fırında 10 dakika ısıtarak servis yapabilirsiniz. Ben beyaz peynirli ve zeytinli yaptım ama kıymalısı da çok lezzetli oluyor, kesinlikle tavsiye ederim.


Gayet hafif çay ve meyve suyuyla güzel oluyor.


Ağızda Dağılan Ev Poğaçası



Malzemeler:

200 g margarin

1/2 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı yoğurt

2 adet yumurta (1 yumurta+1yumurtanın akı içine, 1 yumurta sarısı üzerine)

1 paket kabartma tozu

1/2 çay kaşığı karbonat

6 damla limon suyu (Gerçek limon suyu konulacak)

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un (Yaklaşık 6-7 su bardağı)

İçi İçin:

Beyaz Peynir (Ben Ezine Peyniri kullandım)

Doğranmış siyah zeytin

Yapılışı:

1. Margarini kaynatmadan eritin, ılınması için biraz bekletin. İçine sırasıyla sıvıyağ, yoğurt, yumurta, tuz ekleyin. Elinizle 4-5 kere karıştırın. Kabartma tozunu koyun ve üzerine limon suyu ekleyin, karbonatı ilave edin.

2. Elenmiş unu ekleyin ve yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olmalı, eğer hala cıvıksa az daha un ekleyin. İyice yoğurun.

3. İstediğiniz büyüklükte parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. (Ben ceviz büyüklüğünde hamur kopardım.) Ortasından bastırıp beyaz peynir veya doğranmış zeytin koyarak kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin.

4. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serpin. 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Not: Kıymalı iç için; 200 g kıymayı, 1 adet doğranmış kurusoğan ve 1 adet sivri biber ile suyu çekilinceye kadar kavurun. Tuz, karabiber ve kırmızı biber ilave edip ocağı kapatın.

Afiyet olsun…


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.