![]() |
Midye Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Midye Tatlısı TarifiMidye tatlısı tarifi midye tatlısı ![]() MALZEMELER: 1 yumurta yarım p ![]() 1 çay b ![]() 1 çay b ![]() 1 fiske tuz alabildiği kadar un iç harcı için: 1 su b ![]() şerbeti için: 3,5 su b ![]() 3,5 su b ![]() yarım limon suyu HAZIRLANIŞI: İlk olarak karıştırma kabına süt, yağ ve yumurta alınarak çırpılır ![]() daha sonra azar azar un ilave edilir ![]() ![]() başka bir kapta kabartma tozu ve limon suyu karıştırılarak hamura ilave edilerek yoğrulur ![]() ![]() bezeler tabak büyüklüğünde açılarak istenirse 6'şar 6'şar istenirse tamamı aralarına nişasta serpilerek üst üste konur ![]() hamur tepsi büyüklüğünde açılır ![]() ![]() haline getirilen hamur yarım saat buzdolabında bekletilir ![]() hamur daha sonra1' er paramak arayla kesilir ![]() yatırılarak çay tabağı büyüklüğünde açılır ![]() kapatılır ![]() ![]() önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir ![]() çıkarılarak tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde şerbeti verilir |
![]() |
![]() |
|