Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erik, reçeli, reçelierik, yapımı

Erik Reçeli-Erik Reçeli Yapımı

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erik Reçeli-Erik Reçeli Yapımı



Erik Reçeli-erik reçeli yapımı

Erik Reçeli

erik reçeli yapımı

Erik reçeli tarifi

Erik reçeli tarifi oktay usta

Erik reçeli nasıl yapılır

Erik Reçeli ( Mürdüm Eriği )



1 kg Erik (sert olanlarından)

3 su bardağı şeker

2 su bardağı su

1 yemek kaşığı limon suyu


HAZIRLANIŞI

İlk olarak derin bir tencere içerisine şeker ve suyu alıp kaynamaya bırakın

Diğer tarafta Pazardan satın aldığınız yada kendi bahçenizden topladığınız erikleri uzunlamasına çok ince olmayan dilimler halinde doğrayın

Şurup göz göz olup koyulaşınca erikleri içine ilave edin

Hafifçe karıştırın Tekrar kaynamaya başlayınca altını kısın

Ara sıra çok yavaşça karıştırın

Erik verdiği suyu çekip reçelin suyu yeniden koyulaşınca limon suyunu ekleyin

Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın

Sıcakken kavanoza yerleştirin Soğuyunca ağzını kapatın

Mümkünse buzdolabında, yada güneş görmeyen serin bir yerde saklayın

Afiyet olsun










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.