Erik Reçeli-Erik Reçeli Yapımı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Erik Reçeli-Erik Reçeli YapımıErik Reçeli-erik reçeli yapımı Erik Reçeli erik reçeli yapımı Erik reçeli tarifi Erik reçeli tarifi oktay usta Erik reçeli nasıl yapılır Erik Reçeli ( Mürdüm Eriği ) ![]() 1 kg Erik (sert olanlarından)3 su bardağı şeker 2 su bardağı su 1 yemek kaşığı limon suyu HAZIRLANIŞI İlk olarak derin bir tencere içerisine şeker ve suyu alıp kaynamaya bırakın ![]() Diğer tarafta Pazardan satın aldığınız yada kendi bahçenizden topladığınız erikleri uzunlamasına çok ince olmayan dilimler halinde doğrayın Şurup göz göz olup koyulaşınca erikleri içine ilave edin ![]() Hafifçe karıştırın Tekrar kaynamaya başlayınca altını kısın![]() Ara sıra çok yavaşça karıştırın ![]() Erik verdiği suyu çekip reçelin suyu yeniden koyulaşınca limon suyunu ekleyin ![]() Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın ![]() Sıcakken kavanoza yerleştirin Soğuyunca ağzını kapatın![]() Mümkünse buzdolabında, yada güneş görmeyen serin bir yerde saklayın ![]() Afiyet olsun |
|
|
|