ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Erik Reçeli-Erik Reçeli Yapımı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=641956)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 03:16 AM

Erik Reçeli-Erik Reçeli Yapımı
 
Erik Reçeli-erik reçeli yapımı

Erik Reçeli

erik reçeli yapımı

Erik reçeli tarifi

Erik reçeli tarifi oktay usta

Erik reçeli nasıl yapılır

Erik Reçeli ( Mürdüm Eriği )
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


1 kg. Erik (sert olanlarından)

3 su bardağı şeker

2 su bardağı su

1 yemek kaşığı limon suyu


HAZIRLANIŞI

İlk olarak derin bir tencere içerisine şeker ve suyu alıp kaynamaya bırakın.

Diğer tarafta Pazardan satın aldığınız yada kendi bahçenizden topladığınız erikleri uzunlamasına çok ince olmayan dilimler halinde doğrayın

Şurup göz göz olup koyulaşınca erikleri içine ilave edin.

Hafifçe karıştırın. Tekrar kaynamaya başlayınca altını kısın.

Ara sıra çok yavaşça karıştırın.

Erik verdiği suyu çekip reçelin suyu yeniden koyulaşınca limon suyunu ekleyin.

Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.

Sıcakken kavanoza yerleştirin. Soğuyunca ağzını kapatın.

Mümkünse buzdolabında, yada güneş görmeyen serin bir yerde saklayın.

Afiyet olsun.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.