![]() |
Renkli Lokumlar Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Renkli Lokumlar TarifiRenkli Lokumlar Nasıl yapılır Resimli Renkli Lokumlar yapılışı Renkli Lokumlar için gerekli olan malzemeler 2 çorba kaşığı buğday nişastası 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su 1 çay bardağı su yarım nohut büyüklüğünde krem tartar 4 çorba kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi 3 farklı renkte gıda boyası (çay kaşığının ucu ile) ![]() Yapılışı Su ve şekeri bir tencerede kaynamaya bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tenceredeki karışım koyulaşınca ocaktan alın ve 3'e bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Renkli Lokumlar Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Renkli Lokumlar TarifiLOKUM EVDE YAPILIŞI 1 su bardağı şekeri ( 200 ml ) ve aynı bardakla 1/2 su bardağı suyu tencereye koyup ateşe alalım ![]() iyice kaynayıp yoğunlaşınca içine yarım nohut büyüklüğünde limon tuzu ekleyip karıştıralım ![]() ayrı bir yerde 2 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastasını 1/2 bardak su içinde eritelim 1/2 çay kaşığı krem tartarı ve içine istediğiniz renk gıda boyası azcık ve varsa sevdiğiniz bir aroma muz veya çilek gibi azcıkta ondan ekleyip nişastamızı karıştıralım ![]() ![]() ![]() sonra kaynayan şerbetten 2 kaşık alıp nişastamızı ılıklaştıralım ![]() ![]() ![]() sonra yavaş yavaş nişastamızı şerbete ekleyip koyulaşana dek pişirelim ![]() küçük bir kalıbın içine hindistancevizi serpip karışımı üzerine dökelim ![]() ![]() ![]() üzerine tekrar hindistancevizi serpip buzdolabında 1 gece iyice donuncayadek dek bekletelim ![]() ![]() ![]() resimdeki yeşil renkli olanlar antep fıstıklı sarı renkli olanlar muz aromalı lokumlardır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|