![]() |
Ramazan Bayramı Tatlı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan Bayramı Tatlı TarifleriRamazan Bayramı Tatlıları Resimli Gül Tatlısı Malzemeleri: 1 paket margarin 2 kaşık yoğurt 2 kaşık sıvı yağ 1 yumurta 1,5 çay bardağı irmik 250 gr ceviz Aldıgı kadar un Şerbeti için: 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su ![]() Yapılışı: Margarin ve diğer malzemeleri karıştırın hamuru elde ettikten sonra, oklava yardımıyla açın hamuru 4′e bölün ![]() ![]() ![]() ![]() Şekerpare Malzemeleri: 2 adet yumurta 2 çay bardağı pudra şekeri 2 çay bardağı sıvı yağ 1 adet kabartma tozu Aldığı kadar un Üzeri için fındık Şerbeti: 3 su bardağı şeker 3-3,5 su bardağı su 1/4 limon suyu ![]() Yapılışı: Yoğurma kabında, yumurta, pudra şekeri, sıvı yağ ve kabartma tozunu iyice karıştırın, üzerine aldığı kadar un ilave ederek çok sert olmayan bir hamur yoğurun ![]() ![]() ![]() Önceden ısıttığınız fırında 170 derecede 15 dakika hafif pembeleşene kadar pişirin ![]() Şekerpareleri fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gidince üzerine soğuk şerbet dökün (biri sıcak biri soğuk olacak) ![]() Parmak Tatlısı Malzemeleri: Yarım paket margarin Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı şeker 1 yumurta 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un Üzeri için: Yaklaşık 1 su baradağı irmik Şerbet için: 3 su bardağı su 2 su bardağı şeker ![]() Yapılışı: Hamurumuza başlamadan önce su ve şeker özleşene kadar kaynatılır ![]() ![]() Tüm malzemeler bir kapta karıştırılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|