ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Ramazan Bayramı Tatlı Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=641880)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 03:29 AM

Ramazan Bayramı Tatlı Tarifleri
 
Ramazan Bayramı Tatlıları Resimli



Gül Tatlısı


Malzemeleri:

1 paket margarin

2 kaşık yoğurt

2 kaşık sıvı yağ

1 yumurta

1,5 çay bardağı irmik

250 gr ceviz

Aldıgı kadar un

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker

2 su bardağı su

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Yapılışı: Margarin ve diğer malzemeleri karıştırın hamuru elde ettikten sonra, oklava yardımıyla açın hamuru 4′e bölün. Cevizin 1/4′ünü her bir hamura koyun ve rulo şeklinde sarın, halka halka kesin. Böldüğünüz kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin 175° pişirin. Piştikten sonra sıcak şerbet dökün ve soğuk servis yapın.



Şekerpare


Malzemeleri:

2 adet yumurta

2 çay bardağı pudra şekeri

2 çay bardağı sıvı yağ

1 adet kabartma tozu

Aldığı kadar un

Üzeri için fındık

Şerbeti:

3 su bardağı şeker

3-3,5 su bardağı su

1/4 limon suyu


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Yapılışı: Yoğurma kabında, yumurta, pudra şekeri, sıvı yağ ve kabartma tozunu iyice karıştırın, üzerine aldığı kadar un ilave ederek çok sert olmayan bir hamur yoğurun. Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayarak hafifçe bastırın. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın üzerlerine fındık batırın.

Önceden ısıttığınız fırında 170 derecede 15 dakika hafif pembeleşene kadar pişirin.


Şekerpareleri fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gidince üzerine soğuk şerbet dökün (biri sıcak biri soğuk olacak).



Parmak Tatlısı


Malzemeleri:

Yarım paket margarin

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı şeker

1 yumurta

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Üzeri için:

Yaklaşık 1 su baradağı irmik

Şerbet için:

3 su bardağı su

2 su bardağı şeker

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Yapılışı: Hamurumuza başlamadan önce su ve şeker özleşene kadar kaynatılır. Soğuması için bir kenara alınır.

Tüm malzemeler bir kapta karıştırılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hamura ister parmak şeklinde isterseniz benim yaptığım gibi şekil verdikten sonra eller yağlanıp eldeki yağın hamura geçmesi sağlanır.( normalde hamur sıvı yağın içine bandırılıp çıkarılıyor ki irmiği daha iyi tutsun diye fakat ben çok yağ çekmemesi açısından böyle yaptım)Daha sonra hamurumuz, bir tabağın içine koyulmuş irmiğe her tarafı bulanarak yağlanmı fırın tepsisine biraz aralıklı sıralanır. Önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Pembeleşmeye başlayınca hemen fırından alın çünkü çok çabuk kararan bir yapısı var. Hamur fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk şerbet dökülür.











Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.