![]() |
Ekşili Dolma Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekşili Dolma Nasıl YapılırEkşili Dolma 250 gram kuzu kıyma 1 küçük su bardağı pirinç (her dolmaya 1 tatlı kaşığı olarak da ölçebilirsiniz) 1 avuç ince bulgur 2 adet soğan 3 adet domates 5-6 diş sarımsak 1 çorba kaşığı domates salçası 1/2 çorba kaşığı biber salçası 1/2 demet maydanoz 1/4 demet nane 1/4 demet dereotu 2 kaşık nar ekşisi Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon Zeytinyağı Dolmaların üzerine koymak için 1 kibrit kutusu kadar tereyağı Kuru veya taze patlıcan, dolmalık biber, kabak Sosu için 1 adet limon ve kuru nane Patlıcan tazeyse, soyup içlerini oyun ve tuzlu suya yatırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrı bir tarafta domatesin kabuklarını soyun ve incecik kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereye zeytinyağı koyun ve biraz salça ekleyin göz göz olunca altını kapatıp dolmaları tencereye dizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|