Pasta Kreması |
01-30-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Pasta Kreması500 gr süt 125 gr toz şeker 50 gr un 25 gr mısır nişastası 2 yumurta 1 çay kaşığı toz vanilya 1 Sütü ve şekerin yarısını bir tencereye koyun ve karıştırarak kaynatın 2 Şekerin kalan yarısı, yumurtalar, nişasta, un ve vanilyayı karışım beyazlayıncaya kadar tel ile çırpın 3 Kaynamış olan sütün çeyreğini yumurtalı karışıma az az çırpmaya devam ederek dökün 4 Homojen bir karışım olduktan sonra sütün kalanını da ilave edin ve karıştırarak orta ateşte kaynatın Muhallebi kıvamına geldiğnde ateşten alın 5 Bir kabın içine dökün ve streç film kremanın üzerine yapışacak ve hiç hava almıyacak şekilde kapatın ve soğumaya bırakın |
Pasta Kreması Tarifi |
05-24-2010 | #2 |
Şengül Şirin
|
Pasta Kreması TarifiPasta Kreması Tarifi Malzemeler, 3 su bardağı süt 2 çay bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı kakao 2 tatlı kaşığı mısır nişastası 2 adet yumurta sarısı Hazırlanışı, Derin bir tencereye tüm malzemeleri alın Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin Pişen kremayı ocaktan indirin Kabuk tutmasını önlemek için soğuyana kadar karıştırın Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|