ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Pasta Kreması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=63422)

Şengül Şirin 01-30-2009 01:56 PM

Pasta Kreması
 
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1274695286


500 gr. süt
125 gr. toz şeker
50 gr. un
25 gr. mısır nişastası
2 yumurta
1 çay kaşığı toz vanilya


1. Sütü ve şekerin yarısını bir tencereye koyun ve karıştırarak kaynatın.
2. Şekerin kalan yarısı, yumurtalar, nişasta, un ve vanilyayı karışım beyazlayıncaya kadar tel ile çırpın.
3. Kaynamış olan sütün çeyreğini yumurtalı karışıma az az çırpmaya devam ederek dökün.
4. Homojen bir karışım olduktan sonra sütün kalanını da ilave edin ve karıştırarak orta ateşte kaynatın. Muhallebi kıvamına geldiğnde ateşten alın.
5. Bir kabın içine dökün ve streç film kremanın üzerine yapışacak ve hiç hava almıyacak şekilde kapatın ve soğumaya bırakın.

Şengül Şirin 05-24-2010 01:01 PM

Pasta Kreması Tarifi
 
1 Eklenti(ler)
Pasta Kreması Tarifi


http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1274695286


Malzemeler,
3 su bardağı süt
2 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı,
Derin bir tencereye tüm malzemeleri alın.
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin.
Pişen kremayı ocaktan indirin.
Kabuk tutmasını önlemek için soğuyana kadar karıştırın.
Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.