Mercimek Köftesi |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Mercimek Köftesi![]() MALZEMELER:1 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 çorba kaşığı biber salçası 1 soğan 1 limon 1 tutam maydonoz 2 sap taze soğan kıvırcık zeytinyağı tuz,karabiber kimyonHAZIRLANIŞI: Mercimekler yıkandıktan sonra 3 su bardağı su ile lapa oluncaya kadar pişirilir ![]() Mercimekler piştikten sonra ocaktan alınarak içine 1 su bardağı ince bulgur ilave edilip şişmeye bırakılır Eğer kıvamı istenen katılıkta olmazsa bulgur ilave edilebilir![]() Bu sırada soğan ve maydanoz doğranır Salça ve soğan kavrulur ve şişenmercimek ve bulgur karışımına taze soğan,maydanoz salça ilave edilerek birlikte karıştırılır Tuzu ve baharatı ayarlanır Köfte şeklinde yapılarak bol kıvırcıklaservis edilir Afiyet olsunalıntı |
|
Cevap : Mercimek Köftesi |
|
|
#2 |
|
bonsoir
|
Cevap : Mercimek KöftesiBenim çocukların en çok sevdiği köftelerden biridir ![]() ![]() ![]() :38:38
|
|
|
|
#3 |
|
KRDNZ
|
Cevap : Mercimek KöftesiBayılırımmm:) Teşekkürler paylaşım için
|
|
|
|
#4 |
|
-__kaLpSiz__-
|
Cevap : Mercimek Köftesi0ff bayıLırımMmm
yıLLar s0nRa sewdiqine aCıLamamak piŞmanLık weriR inSana ![]() ![]() söyLeyipTe redDediLmek deqiL![]() ![]() !~~ GİTTİN ![]() ![]() ! 0ysa qeLdiqin qün qiDeCeqini biLiy0rDum![]() ![]() HaZırdım qiDişine![]() ![]() KaCak zaManLar yaSıy0rduk![]() ![]() ZaMan biteCek ve sen qiDeCektin![]() ![]() BenSe qiDişinin erteSi qünü hayaTıma kaLdıqım yerDen başLayaCakTım![]() ![]() BAŞLAYAMADIM![]() ![]() ! ~~ { __0zLém__ }
|
|
|
|
#5 |
|
bonjuader
|
Cevap : Mercimek Köftesiyanında iyi bir turşu gerçektende iyi gider:) |
|
|
|
#6 |
|
aisha
|
Cevap : Mercimek Köftesibu köfteye bayılıyorummmmm,marulun içine koyup üstüne biraz da limon sıkınca ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#7 |
|
v_o_k_o_
|
Cevap : Mercimek Köftesipaylasım ıcın saol
|