![]() |
Cuma Şiirleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cuma ŞiirleriBir aşkı daha yitirdim Bugün ![]() Ya da bir aşk denemesi daha atıldı onlarcasının yanına ![]() Öyle ya neden bu denli yitik bir korkudur ki? Ve ben neden çabası içinde olayım? Hissetmek? Hiç his etmedim oysa ![]() Yalnızca bir inat ![]() Yüreğimde parıldayan ruhuma bir diret ![]() Binlerce iz düşümü ardından dönüşümsüz haykırıyorum da ve bedenimi olanca budala… Olanca acı ruhunda Ne kadar acıdır kaçak dövüşmek, tüm bedeninle parçalamak dururken ![]() Kaybetmek çelişkisi elindekini arkadakine hiçbir iz bırakmadan bazen zorluyor yanılgıya ![]() Oysa sen, Belki hiç bilmediğim kadar özgürsün ruhunda ![]() Ve o denli umarsız ![]() Karabulutların kara gürültüleri gözlüyor haberi ![]() Ve tüm gürültüsüyle çarpıyor Çarpıyor yürek, duyarsız ![]() Şimdi tüm yankıları adına yankıların hıçkırığı, hıçkırığın ruhu, ruhun plastiği, doğanın gözünce -Ezilmişim- Öylece düşmüşüm ![]() Gayrı bir harabedir eser ![]() Ne sen kaldırabilirsin beni, ne soluğu kavgamın ![]() Ve bir yanı ölü dolaşır Eski çatıların kırık duvarlarında Ne kâğıdım, ne sazım ![]() Dağıldım, bir yaprak gibi Öylece patavatsız Olanca anlamsız ![]() Koşturuyorum her ana Ne ben âşık olabildim aslında Ne hazır ruhum Böylece esen, yakan kıvılcımlara… Kazandığım düşler var hayat içinde ![]() Bir de kaybettiğim anılar ![]() Onlarca set koymuşuz da araya ne sesin yetişir yüzüme ne çığlığım rüzgâr olur teninde ![]() Netleştir de şu gününü ne yüreğimi ben, ne senden yana düşeyim beriye, ne kavgamdan ![]() Kanlar içinde yarına hani deriz ya dostça |
![]() |
![]() |
|