![]() |
Cuma Şiirleri
Bir aşkı daha yitirdim Bugün. Ya da bir aşk denemesi daha atıldı onlarcasının yanına. Öyle ya neden bu denli yitik bir korkudur ki? Ve ben neden çabası içinde olayım? Hissetmek? Hiç his etmedim oysa. Yalnızca bir inat. Yüreğimde parıldayan ruhuma bir diret. Binlerce iz düşümü ardından dönüşümsüz haykırıyorum da ve bedenimi olanca budala… Olanca acı ruhunda Ne kadar acıdır kaçak dövüşmek, tüm bedeninle parçalamak dururken. Kaybetmek çelişkisi elindekini arkadakine hiçbir iz bırakmadan bazen zorluyor yanılgıya. Oysa sen, Belki hiç bilmediğim kadar özgürsün ruhunda. Ve o denli umarsız. Karabulutların kara gürültüleri gözlüyor haberi. Ve tüm gürültüsüyle çarpıyor Çarpıyor yürek, duyarsız. Şimdi tüm yankıları adına yankıların hıçkırığı, hıçkırığın ruhu, ruhun plastiği, doğanın gözünce -Ezilmişim- Öylece düşmüşüm. Gayrı bir harabedir eser. Ne sen kaldırabilirsin beni, ne soluğu kavgamın. Ve bir yanı ölü dolaşır Eski çatıların kırık duvarlarında Ne kâğıdım, ne sazım. Dağıldım, bir yaprak gibi Öylece patavatsız Olanca anlamsız. Koşturuyorum her ana Ne ben âşık olabildim aslında Ne hazır ruhum Böylece esen, yakan kıvılcımlara… Kazandığım düşler var hayat içinde. Bir de kaybettiğim anılar. Onlarca set koymuşuz da araya ne sesin yetişir yüzüme ne çığlığım rüzgâr olur teninde. Netleştir de şu gününü ne yüreğimi ben, ne senden yana düşeyim beriye, ne kavgamdan. Kanlar içinde yarına hani deriz ya dostça |