Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bitkiler, dökmeye, kum, yardımcı

Kum Dökmeye Yardımcı Bitkiler

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kum Dökmeye Yardımcı Bitkiler





Kum Dökmeye Yardımcı Bitkiler

TAVUK YAĞI: Yarım fincan sıcak tavuk yağı içilir Ağrıyı keser taşları düşürür

RAVEND: Ravend toz haline getirilir aç karna 1-15 gr hap halinde alınır 3 gün devam edilir

FUNDA: 1 bardak kaynar suya 10 gr funda tohumu konur 10 dk bekletilir günde 2-3 bardak içilir KİMYON: 1 bardak kaynar suya 4-10 gr kimyon konur 10 dk bek letilir günde 2-3 bardak içilir

Kimyon toz halinde günde 5-6 defa 05-1 gr içilir

KEREVİZ TOHUMU: 1 bardak kaynar suya 10 gr dövülmüş tohum konur 10 dk bekletilir gün de 2-3 bardak içilir Taze kereviz ve turp sıkılır elde edilen su karıştırılır 1 gece soğukta bekletilir günde 3 bardak içilir

Kereviz siyah nohutla kaynatılırgünde 3 defa 1 bardak içilir 40 gün devam edilir

DIŞ OTU TOHUMU: 1 bardak suya 10-20 gr tohum konur 5-10 dk bekletilir günde 2-3 bardak içilir

BÖĞÜRTLEN YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya 10 gr yaprak konur 10 dk bekletilir günde 3 bardak içilir (Kum dökücü) 1 bardak suya 10 gr doğranmış kök konur 5-10 dk kaynatılır günde 3 bardak içilir

ÇÖREKOTU TOHUMU: Çörekotu toz haline getirilir günde 3 defa 1 çay kaşığı bal şerbeti ile içilir

TURP: Turp suda kaynatılır bu sudan sabahları içilir Turp tohumu toz haline getirilir günde 2 defa 5 gr içilir
AT KUYRUĞU: 1 bardak kaynar suya 2-10 gr bitki konur 10 dk bekletilir günde 2-3 bardak içilir 1 bardak kaynar suya 1 tatlı kaşı ğı at kuyruğu konur 10 dk bekletilir bu sudan 1 fincan taze sıkılmış pancar suyu ile karıştırılır günde 3-5 fincan içilir Üç hafta devam edilir

DERE OTU TOHUMU: 1 bardak kaynar suya 1 tatlı kaşığı çekilmiş tohum konur 10 dk bekletilip süzülür 1 günde tüketilir

DULAVRAT OTU KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya 10 gr ince kıyılmış kök konur 10 dk bekletilir günde 2 bardak içilir

KUZU KULAĞI YAPRAĞI: Kuzukulağı yaprakları kaynatılıp suyu içilir

ÇİLEK YAPRAĞI: 1 bardak kay nar suya 6-10 gr kök sap konur 10 dk bekletilir günde 3-5 bardak içilir 1 bardak kaynar suya 20 gr yaprak konur 10 dk bekletilir günde 3-5 bardak içilir Kök sap yaprak toz haline getirilir günde 3 defa 4 gr içilir

BADEM YAĞI: Sabahları aç karna 1 kaşık bademyağı içilir

BAKLA: 1 bardak suya 50 gr taze bakla konur 10 dk kaynatılır günde 2-3 bardak içilir

BALDIRI KARA: 1 bardak kay nar suya 4-6 gr bitki konur 10 dk bekletilir balla tatlandırılır günde 2-3 bardak içilir

VENÜS SAÇI: Aynı şekilde kullanılır

ÇAM FISTIĞI (iRMlK FISTI ĞI): Günde 20-25 gr fıstık yenilir

ÇEMEN TOHUMU: 1 bardak kaynar suya 10 gr tohum konur 5-10 dk kaynatılır günde 2-1 bardak içilir

Tohum toz halinde günde birkaç defa 05-1 gr içilir

GELİNCİK YAPRAĞI: Gelincik yaprakları toz haline getirilir bal la macun yapılıp yenilir

KASNI DIŞI: Kasnı toz haline getirilir günde 25 gr içilir

KAYIŞKIRAN KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya 4-10 gr kök konur 10 dk kaynatılır günde 2-3 barDak içilir

KEDİ AYAĞI: 1 bardak kaynar suya 6 gr bitki konur 10 dk bekletilir yemeklerden önce 1 fincan içilir 10 gün devam edilir lüzumunda 10 gün kullanılır 10 gün vermek suretiyle devam edilir (Kum dökücü olarak)

KINA: 1 bardak kaynar suya 2 gr 1kına konur 10 dk bekletilir süzülüp içilir (kum dökücü)

NOHUT: Nohut kaynatılır sumdan günde 3 bardak içilir

bardak suya 100 gr nohut 150 gr arpa konur 30 dk kaynatılır sonra 50 gr ince doğranmış maydanoz konur 10 dk 'bekletilir günde 3 bardak yemeklerden 1-2 saat sonra içilir Nohut I lan da aynı maksatla kullanılır

ÇOBAN KALDIRAN: 1 bardak kaynar suya 4-12 gr bitki konur 10 dk bekletilip içilir

AHLAT: Taze ve genç ahlat yaprakları kaynatılarak suyu içilir

ARMUT: Armut yaprakları kaynatılır çay gibi günde 4-5 bardak içilir

TAFLAN: Taze taflan meyvele rinden bolca yenilir Şurubu ya pılıp içilir

ABANOZ AĞACI: 1 bardak kay nar suya 10 gr abanoz yongası konur 10 dk bekletilip içilir (kum dökmek için)

YER KESTANESİ: Yer kestanesi tohumlarından günde 8 gr kay natılıp içilir 15 gün devam edilir

VİŞNE ÇEKİRDEĞİ: Vişne çekirdeğinin içi yenilir

5 gr vişne zamkı sirke ile yapılmış bal şerbeti ile içilir

YAVŞAN OTU: 1 bardak kaynar suya 1 tatlı kaşığı bitki konur 10 dk bekletilir günde 3-4 bardak içilir

Taze bitki sıkılır suyundan 40-60 gr içilir (Mesane kumunda)

TAŞ ANASONU: 1 bardak kay nar suya 10 gr kök konur 10 dk bekletilir 1 günde birkaç defada tüketilir

BILDIRCIN: Bıldırcın eti yenildiğinde mesane taşlarını parçalayıp çıkarır

GÜVERCİN: Güvercin eti susam yağı ile pişirilip yenilir Taşları parçalayıp çıkarır

MUŞMULA: 1 bardak kaynar su ya 10 gr muşmula çekirdeği toz halinde konulur 10 dk bekletilip içilir

AVAKADO YAPRAĞI: 2 kilo su ya 1 avuç yaprak konur 20 dk kaynatılır sabah aç karna 2 bardak öğle akşam ve gece yatarken içilip tüketilir 10-15 gün devam edilir 10 gün ara verilir Sonra yi ne devam edilir

3 kilo suya 100 gr yaprak konur yarıya ininceye kadar kaynatılır 1 günde tüketilir Birkaç gün devam edilir

HİNT SÜNBÜLÜ: 1 bardak su ya 2 gr bitki kökü konur 10 dk kaynatılıp içilir

KEKİK: 5 bardak suya 50 gr ke kik konur yarıya ininceye kadar kaynatılır sabah-akşam 1 fincan içilir (Mesane taşlarını eritmek sureti ile düşürür)

YAPIŞKAN OTU: 1 bardak kay nar suya 10 gr bitki konur 10 dk bekletilir günde 2-3 bardak içilir Taze yapraklar sıkılır suyundan 8-10 gr içilir

TAVŞAN MEMESİ KÖKÜ: 1 bardak suya 4-10 gr kök veya dallarından konulur 5-10 dk kaynatılır balla tatlandırılır gün de 2-3 bardak içilir

MISIR PÜSKÜLÜ: 1 bardak kay nar suya 6-10 gr püskül konur 10 dk bekletilir günde 3 bardak ve daha fazlası içilebilir Kaynat mak sureti ile de kullanılabilir

KUŞBURNU: 1 bardak kaynar suya 10 gr ezilmiş meyve konur 10 dk bekletilir günde 3-4 bardak içilir

Kuşburnu meyveleri toz haline getirilir günde 1-2 gr içilir

KRAL EĞRELTİSİ KÖKÜ: l bardak kaynar suya 2-4 gr bitki konur 10 dk bekletilir günde 2-3 bardak içilir

KARAMUK KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya 10 gr kök veya kök kabuğu konur 10 dk bekletilir günde 2-3 bardak içilir Karamuk meyvelerinden hoşaf yapılıp içilirse idrar söktürür balgam çıkarır

RAVEND: Ravend toz haline getirilir aç karna 1-15 gr hap halinde alınır 3 gün devam edilir

GÜVEY FENERİ TOHUMU: 1vbardak suya 10 gr meyve konur 10 dk kaynatılır günde 2-3 bar dak içilir

ALIÇ ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya 4 gr alıç çiçeği-yaprakları konur 10 dk bekletilir günde 2-3 bardak içilir

BAKLA ÇİÇEĞİ: Bakla çiçeği toz haline getirilir günde 2-5 gir içi lir

AYRIK KÖKÜ: 1 bardak suya 4-10 gr ayrık kökü konur 10 dk kaynatılır günde 2-3 bardak içilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.