ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Genel Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=630)
-   -   Kum Dökmeye Yardımcı Bitkiler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=577026)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:28 PM

Kum Dökmeye Yardımcı Bitkiler
 


Kum Dökmeye Yardımcı Bitkiler

TAVUK YAĞI: Yarım fincan sıcak tavuk yağı içilir. Ağrıyı keser. taşları düşürür.

RAVEND: Ravend toz haline getirilir. aç karna 1-1.5 gr hap halinde alınır. 3 gün devam edilir.

FUNDA: 1 bardak kaynar suya. 10 gr funda tohumu konur. 10 dk bekletilir. günde 2-3 bardak içilir. KİMYON: 1 bardak kaynar suya. 4-10 gr kimyon konur. 10 dk bek letilir. günde 2-3 bardak içilir.

Kimyon toz halinde günde 5-6 defa 0.5-1 gr içilir.

KEREVİZ TOHUMU: 1 bardak kaynar suya. 10 gr dövülmüş tohum konur. 10 dk bekletilir. gün de 2-3 bardak içilir. Taze kereviz ve turp sıkılır. elde edilen su karıştırılır. 1 gece soğukta bekletilir. günde 3 bardak içilir.

Kereviz siyah nohutla kaynatılır.günde 3 defa 1 bardak içilir. 40 gün devam edilir.

DIŞ OTU TOHUMU: 1 bardak suya. 10-20 gr tohum konur. 5-10 dk bekletilir. günde 2-3 bardak içilir.

BÖĞÜRTLEN YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya. 10 gr yaprak konur. 10 dk bekletilir. günde 3 bardak içilir. (Kum dökücü) 1 bardak suya. 10 gr doğranmış kök konur. 5-10 dk kaynatılır. günde 3 bardak içilir.

ÇÖREKOTU TOHUMU: Çörekotu toz haline getirilir. günde 3 defa 1 çay kaşığı bal şerbeti ile içilir.

TURP: Turp suda kaynatılır. bu sudan sabahları içilir. Turp tohumu toz haline getirilir. günde 2 defa 5 gr içilir.
AT KUYRUĞU: 1 bardak kaynar suya. 2-10 gr bitki konur. 10 dk bekletilir. günde 2-3 bardak içilir. 1 bardak kaynar suya. 1 tatlı kaşı ğı at kuyruğu konur. 10 dk bekletilir. bu sudan 1 fincan taze sıkılmış pancar suyu ile karıştırılır. günde 3-5 fincan içilir. Üç hafta devam edilir.

DERE OTU TOHUMU: 1 bardak kaynar suya. 1 tatlı kaşığı çekilmiş tohum konur. 10 dk bekletilip süzülür. 1 günde tüketilir.

DULAVRAT OTU KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya. 10 gr ince kıyılmış kök konur. 10 dk bekletilir. günde 2 bardak içilir.

KUZU KULAĞI YAPRAĞI: Kuzukulağı yaprakları kaynatılıp suyu içilir.

ÇİLEK YAPRAĞI: 1 bardak kay nar suya. 6-10 gr kök. sap konur. 10 dk bekletilir. günde 3-5 bardak içilir. 1 bardak kaynar suya. 20 gr yaprak konur. 10 dk bekletilir. günde 3-5 bardak içilir. Kök. sap. yaprak toz haline getirilir. günde 3 defa 4 gr içilir.

BADEM YAĞI: Sabahları aç karna 1 kaşık bademyağı içilir.

BAKLA: 1 bardak suya. 50 gr taze bakla konur. 10 dk kaynatılır. günde 2-3 bardak içilir.

BALDIRI KARA: 1 bardak kay nar suya. 4-6 gr bitki konur. 10 dk bekletilir. balla tatlandırılır. günde 2-3 bardak içilir.

VENÜS SAÇI: Aynı şekilde kullanılır.

ÇAM FISTIĞI (iRMlK FISTI ĞI): Günde 20-25 gr fıstık yenilir.

ÇEMEN TOHUMU: 1 bardak kaynar suya. 10 gr tohum konur. 5-10 dk kaynatılır. günde 2-1 bardak içilir.

Tohum toz halinde günde birkaç defa 0.5-1 gr içilir.

GELİNCİK YAPRAĞI: Gelincik yaprakları toz haline getirilir. bal la macun yapılıp yenilir.

KASNI DIŞI: Kasnı toz haline getirilir. günde 2.5 gr içilir.

KAYIŞKIRAN KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya. 4-10 gr kök konur. 10 dk kaynatılır. günde 2-3 barDak içilir.

KEDİ AYAĞI: 1 bardak kaynar suya. 6 gr bitki konur. 10 dk bekletilir. yemeklerden önce 1 fincan içilir. 10 gün devam edilir. lüzumunda 10 gün kullanılır. 10 gün vermek suretiyle devam edilir. (Kum dökücü olarak)

KINA: 1 bardak kaynar suya. 2 gr 1kına konur. 10 dk bekletilir. süzülüp içilir. (kum dökücü)

NOHUT: Nohut kaynatılır. sumdan günde 3 bardak içilir.

bardak suya. 100 gr nohut. 150 gr arpa konur. 30 dk kaynatılır. sonra 50 gr ince doğranmış maydanoz konur. 10 dk 'bekletilir. günde 3 bardak yemeklerden 1-2 saat sonra içilir. Nohut I lan da aynı maksatla kullanılır.

ÇOBAN KALDIRAN: 1 bardak kaynar suya. 4-12 gr bitki konur. 10 dk bekletilip içilir.

AHLAT: Taze ve genç ahlat yaprakları kaynatılarak suyu içilir.

ARMUT: Armut yaprakları kaynatılır. çay gibi günde 4-5 bardak içilir.

TAFLAN: Taze taflan meyvele rinden bolca yenilir. Şurubu ya pılıp içilir.

ABANOZ AĞACI: 1 bardak kay nar suya. 10 gr abanoz yongası konur. 10 dk bekletilip içilir. (kum dökmek için)

YER KESTANESİ: Yer kestanesi tohumlarından günde 8 gr kay natılıp içilir. 15 gün devam edilir.

VİŞNE ÇEKİRDEĞİ: Vişne çekirdeğinin içi yenilir.

5 gr vişne zamkı sirke ile yapılmış bal şerbeti ile içilir.

YAVŞAN OTU: 1 bardak kaynar suya. 1 tatlı kaşığı bitki konur. 10 dk bekletilir. günde 3-4 bardak içilir.

Taze bitki sıkılır. suyundan 40-60 gr içilir (Mesane kumunda).

TAŞ ANASONU: 1 bardak kay nar suya. 10 gr kök konur. 10 dk bekletilir. 1 günde birkaç defada tüketilir.

BILDIRCIN: Bıldırcın eti yenildiğinde mesane taşlarını parçalayıp çıkarır.

GÜVERCİN: Güvercin eti susam yağı ile pişirilip yenilir. Taşları parçalayıp çıkarır.

MUŞMULA: 1 bardak kaynar su ya. 10 gr muşmula çekirdeği toz halinde konulur. 10 dk bekletilip içilir.

AVAKADO YAPRAĞI: 2 kilo su ya. 1 avuç yaprak konur. 20 dk kaynatılır. sabah aç karna 2 bardak. öğle. akşam ve gece yatarken içilip tüketilir. 10-15 gün devam edilir. 10 gün ara verilir. Sonra yi ne devam edilir.

3 kilo suya. 100 gr yaprak konur. yarıya ininceye kadar kaynatılır. 1 günde tüketilir. Birkaç gün devam edilir.

HİNT SÜNBÜLÜ: 1 bardak su ya. 2 gr bitki kökü konur. 10 dk kaynatılıp içilir.

KEKİK: 5 bardak suya. 50 gr ke kik konur. yarıya ininceye kadar kaynatılır. sabah-akşam 1 fincan içilir (Mesane taşlarını eritmek sureti ile düşürür).

YAPIŞKAN OTU: 1 bardak kay nar suya. 10 gr bitki konur. 10 dk bekletilir. günde 2-3 bardak içilir. Taze yapraklar sıkılır. suyundan 8-10 gr içilir.

TAVŞAN MEMESİ KÖKÜ: 1 bardak suya. 4-10 gr kök veya dallarından konulur. 5-10 dk kaynatılır. balla tatlandırılır. gün de 2-3 bardak içilir.

MISIR PÜSKÜLÜ: 1 bardak kay nar suya. 6-10 gr püskül konur. 10 dk bekletilir. günde 3 bardak ve daha fazlası içilebilir. Kaynat mak sureti ile de kullanılabilir.

KUŞBURNU: 1 bardak kaynar suya. 10 gr ezilmiş meyve konur. 10 dk bekletilir. günde 3-4 bardak içilir.

Kuşburnu meyveleri toz haline getirilir. günde 1-2 gr içilir.

KRAL EĞRELTİSİ KÖKÜ: l bardak kaynar suya. 2-4 gr bitki konur. 10 dk bekletilir. günde 2-3 bardak içilir.

KARAMUK KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya. 10 gr kök veya kök kabuğu konur. 10 dk bekletilir. günde 2-3 bardak içilir. Karamuk meyvelerinden hoşaf yapılıp içilirse idrar söktürür. balgam çıkarır.

RAVEND: Ravend toz haline getirilir. aç karna 1-1.5 gr hap halinde alınır. 3 gün devam edilir.

GÜVEY FENERİ TOHUMU: 1vbardak suya. 10 gr meyve konur. 10 dk kaynatılır. günde 2-3 bar dak içilir.

ALIÇ ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya. 4 gr alıç çiçeği-yaprakları konur. 10 dk bekletilir. günde 2-3 bardak içilir.

BAKLA ÇİÇEĞİ: Bakla çiçeği toz haline getirilir. günde 2-5 gir içi lir.

AYRIK KÖKÜ: 1 bardak suya. 4-10 gr ayrık kökü konur. 10 dk kaynatılır. günde 2-3 bardak içilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.